Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar  (Αναγνώστηκε 57907 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 03, 2013, 08:52:54 μμ »
ps:γιατι γελας???

Γελαω με την φραση που διαβασα: ''και συντονισεις τα καμαρια εκει που πιστευεις οτι υπαρχει ΑΡΜΟΝΙΑ τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι πιο ολοκληρωμενο...''
φιλικα - στελιος

Mick προχωρα ακαθεκτος στο μπρατσο...εριξες πολυ δουλεια κ θα εχεις κ αρκετα καλα αποτελεσματα για 1η κατασκευη...

.............

mick77

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 05, 2013, 09:59:59 πμ »
Ολα παιζουν τον ρολο τους , καθε ξηλο ειναι μοναδικο και συμπεριφερεται και αναλογα επηρεαζοντας τον ηχο . Πρεπει λοιπον ο καθενας με βαση την εμπειρια του να βρισκει αυτο που πιστευει οτι ειναι καλύτερο για την κατασκευη του ..Εμενα η πατεντα του "theodoropoulos" με εντυπωσίασε.... βεβαια βαθια νερα για μενα και θελει διαβασμα και αρκετα πειραματα .....σιγα σιγα 

ΜΠΡΑΤΣΟ

Εκανα λαθος με τους τακους του μπρατσου και δεν το ρισκαρα ,το αφησα . Περιμενω ενα ξύλο για να συνεχίσω ,πιστευω σε κανα 2 μερες θα συνεχίσω.  Υπομονη  8) 8) 

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 05, 2013, 05:48:31 μμ »
Mick εχεις απολυτα δικιο. το κουρδισμα καπακιου ειναι θεωρημα χωρις αποδειξη. διαφωνω για τον ορο που δοθηκε παραπανω περι επιστημης. οργανοποιια = τεχνη κ ΟΧΙ επιστημη. εχω ακουσει οργανα που μετριουνται σωστα αλλα δεν ακουγονται καλα , οπως κ οργανα που δεν ειναι κουρδισμενα ''σωστα'' κ ακουγονται εξαιρετικα. φυσικα το μεγαλο ποσοστο ειναι αλλιως... ακριβως το ιδιο συμβαινει κ με το hi-fi, σε συστηματα ενισχυτων-πικαπ-ηχειων ... δεν διαφωνω με την χρηση της επιστημης . ο ανθρωπινος νους συνεχεια μαθαινει, αλλα περι κουρδισματος εχουμε μια γενικη γνωση κ τιποτε παραπανω . κ απο αυτα ΔΕΝ αποδεικνύεται τιποτε... που ειναι αρμονικα σωστο ; (γελια) ... η μουσικη εμπεριεχει ΟΛΕΣ τις τονικοτητες. γιατι κανενας δεν απανταει νομιζεις; εγω δεν εχω λεφτα να αγορασω το περιβοητο βιβλιο που συστηθηκε... αυτοι που το αγορασαν ομως ποια τα συμπερασματα τους; ποιες οι αποψεις ''περι σωστης τονικα αρμονιας'' !!! ;;; γιατι δεν μου λενε σε μενα τον ''αδαη'' αλλα ΟΧΙ κουφο, πως το κανουν κ αποδεικνυοντας αυτο που κανουν; Σπινοζα: ''Τώρα αν ένα πράγμα λέγεται τυχαίο, αυτό γίνεται εξ' αιτίας της ελαττωματικότητας της γνώσης μας''. οποιος το αρνηθει, γελαω... κ ετσι θα κανω ΠΑΝΤΑ. και απο την στιγμη που εστω κ ενα οργανο στην φυση απο εξαρχης του ανθρωπινου γενους ακουγεται σωστα αλλα μετριεται λανθασμενα ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ να εχω αντιθετη αποψη περι ''επιστημης''.
Υ.Γ. Εγω ενστερνιζομαι το ''κουρδισμα'' καπακιου. ισως κ για αυτο ΔΕΝ προκειται να ''ξεφυγουμε'' απο τα ανθρωπινα κ να παμε στα θεϊκα οργανα... ετσι ειναι ο ορθολογισμος μερικες φορες...
Αντε,  με το καλο κ το μπρατσο...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 05, 2013, 07:46:21 μμ »
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΓΕΛΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ.ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΞΕΡΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑΑ ΠΟΥ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ..ΑΝΤΕ ΑΠΩ ΔΩ ΜΕΣΑ....

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 05, 2013, 08:48:57 μμ »
Ειρήνη υμιν

Όλοι στο ίδιο αποτελεσμα θέλουμε να φτάσουμε: ενα θεικό όργανο
Καμιά φορα το εκφράζουμε με διαφορετικο ή λάθος τρόπο

Είμαστε μια παρέα δεν χωράνε παρεξηγήσεις.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 05, 2013, 10:25:31 μμ »
Είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και έπεσα στην περίπτωση. Έχω την αίσθηση ότι θα το χαλάσουμε το πόστ του παιδιού με την εξαιρετική κιθάρα, αλλά θέλω να πω δυο λόγια, μιας και έχω τύχει στο παρελθόν χλευαστικών σχολίων (οι παλαιότεροι πιθανόν να θυμούνται). Είναι σίγουρο ότι δεχόμενος τέτοιου τύπου σχόλια προβληματίστηκα πολύ αν θα συνεχίσω να μοιράζομαι πράγματα που γνωρίζω (ότι κι αν είναι αυτά, όσο κι αν αξίζουν) ή θα τα κρατάω για τον εαυτό μου. Αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο για έναν "αχαρακτήριστο" τύπο, να αποσυρθώ και ουσιαστικά να την "πληρώσουν", κάποιοι άλλοι νέοι που γνωρίζουν λιγότερα από εμένα και θα ήθελαν μια βοήθεια στο ξεκίνημά τους. Σίγουρα όμως το γεγονός με επηρέασε τόσο πολύ αρνητικά που αποφάσισα ότι όσον αφορά στο θέμα στο οποίο χλευάστηκα ότι δεν θα αναφερθώ ξανά στο φόρουμ.
Αυτό που προσωπικά πιστεύω είναι ότι, δεν είναι δυνατόν να χλευάζουμε κάποιον ο οποίος και τις γνώσεις έχει (στην προκειμένη περίπτωση φυσικός) και πολύ ψαγμένος είναι και με τις δουλειές του έχει αποδείξει το επίπεδο της γνώσης και της ικανότητάς του και για πράγματα που εμείς δεν κατέχουμε (αλλά απαιτούμε από άλλους να μας τα δόσουν μασημένα). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ξεχωρίσουμε (εκτός από την χλεύη και τα χρωματιστά γράμματα). Π.χ. παρουσιάση της δουλειάς μας.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 05, 2013, 10:32:08 μμ »
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΓΕΛΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ.ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΞΕΡΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑΑ ΠΟΥ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ..ΑΝΤΕ ΑΠΩ ΔΩ ΜΕΣΑ....
Δεν εχω καταλαβει: διαφωνεις με οσα εγραψα; αν ναι, που; δεν σου επιτεθηκα, ισα ισα που συμφωνουμε για το κουρδισμα γιατι κ εγω το εκανα σε οτι προσπαθησα να φτιαξω εως σημερα οπως ειπα... τωρα αν νομιζεις οτι ''τρολαρω'' (τι σημαινει;) ή οτι γελαω (!) με τον ιδρωτα σου (το πως βγηκε αυτο το συμπερασμα εσυ το ξερεις, γιατι οοολα μου τα σχολια που εχω κανει εδω μεσα για τις κατασκευες σας ειναι απο θετικα εως θεικοποιητικα), ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ''ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΩΣΤΟ'' οοοοοσο θελω, ας με διωξει ο διαχειριστης σας...και ναι, ανοιξε το το ρημαδι σου σε μενα τον ξερολα ελληναρα (δικια σου εκφραση) κ μιλα μου οσο θελεις για οτιδηποτε θελεις... ισως μερικοι εχουν την ικανοτητα μονο να μιλανε, κ αλλοι να ακουνε... Νασο μου φυσικα δεν χωρανε παρεξηγησεις, ουτε υπαρχει αυτη η προθεση,εν αντιθεση με αλλους απ'οτι διαβαζω.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 05, 2013, 10:43:18 μμ »
Έχω την αίσθηση ότι θα το χαλάσουμε το πόστ του παιδιού με την εξαιρετική κιθάρα

Συμφωνω κ χιλια συγγνωμη απ'τον Mick κ την καταπληκτικη του κιθαρα...
οσο για τα αλλα περι χρωματων, δουλειας, κλπ δεν θα αναφερθω φιλε vagges...
κ θα προσπαθησω να χασω την ακοη μου, κ να βλεπω μονο διαγραμματα κομπιουτερ...
εκτος ισως απο δυο...

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 05, 2013, 10:55:21 μμ »
κ θα προσπαθησω να χασω την ακοη μου, κ να βλεπω μονο διαγραμματα κομπιουτερ...[/color]

Δεν μου το εξηγείς, γιατί από ότι φαίνεται δεν διαθέτω το IQ σου.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 05, 2013, 11:06:41 μμ »
κ θα προσπαθησω να χασω την ακοη μου, κ να βλεπω μονο διαγραμματα κομπιουτερ...[/color]

Δεν μου το εξηγείς, γιατί από ότι φαίνεται δεν διαθέτω το IQ σου.
Σου εστειλα π.μ.
εκτος ισως απο δυο...

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 05, 2013, 11:13:07 μμ »
Οκ. Όσον αφορά σε εμένα κλείνει το θέμα.

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 06, 2013, 01:54:50 πμ »
,,,,ο Επίκουρος έγραψε ότι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις του φίλους σου είναι να συζητάς για πολιτική και θρησκεία....
.....εγω θα προσθέσω και το κούρδισμα.....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 06, 2013, 04:06:24 πμ »
δεν νομιζω οτι ειναι θεμα αν συζητας για πολιτικη για θρησκεια η για κουρδισμα. Το να υπαρχουν αντιθετες αποψεις ειναι υγιες. Μαλλον ο τροπος που εκφραζονται καποιες φορες ενοχλει. Και ενοχλει και δεν ταιριαζει στον συγκεκριμενο χωρο! Αυτο δεν σημαινει  οτι πρεπει να συγχυζεται κανενας. Εχει καλο ανοσοποιητικο συστημα το φορουμ και οποτε χρειαστει αποβαλει απο μονο του αυτα που πρεπει. Εχει ξαναγινει......

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 06, 2013, 12:37:54 μμ »
1]επειδη εχουμε δημοκρατια θα μιλαω εγω και δεν απανταει κανενας.
2]μην τολμησεις και ξανακανεις κιθαρα.μπορει να μαλωσουμε με αλλα φορουμ.
3]ο δαιδαλος και ο ικαρος εχουν σχεση με τη κιθαρα.αν οχι συγνωμη που αναφερθηκαν.αν ναι που?
4] Έχω την αίσθηση ότι θα το χαλάσουμε το πόστ του παιδιού με την εξαιρετική κιθάρα..
μπορει να ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα δεν ειναι στημενος διαλογος ειναι ελευθερος και γινεται πιο ωραιος.
5]διαφωνω με ενα απλο μικροφωνο και υπολογιστη κανεις αξιοπρεπη δουλεια...το εχω κανει...[και αυτο ειναι επιστημη]
6]εγω πιστευω οτι στην κατασκευη ενως μουσικου οργανου το 99.9% ειναι στην τυχη και κανενας δεν ξερει τι αποτελεσμα θα βγαλει.
την μουσικη την κανω  οπως το φαγειτο.
αν χορτατος φας αρχιζεις.
το λαδι ειναι πολυ και δεν κρητικο.
ειναι αλμυρο.
ηθελε λιγο ψησιμο.
το πιατο δεν ειναι πορσελανη.
οι ντοματες ειναι υβρυδια και χιλια αλλα.

αν εισαι πεινασμενος τρως ψωμι και νερο και ηρεμεις.
ετσι ενας πεινασμενος παικτης οτι και να ειναι το οργανο θα το κανει να σε ηρεμησει.
οποτε γραφω μετα τα ξαναδιαβαζω και λεω στον εαυτο μου τι βλακειες εγραψες παλι ??? ???
Εγω και ο Ζοζέφ.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 06, 2013, 01:54:50 μμ »
Παιδιά ας κρατήσουμε σε ένα επίπεδο το φόρουμ όπως είναι τόσα χρόνια τώρα.
Οταν διαφωνείς με την γνώμη του άλλου καλό είναι να μην υπάρχουν ειρωνικά σχόλια αλλά μια συζήτηση με επιχειρήματα κτλ.
Απόλυτη αλήθεια έχω μάθει πως δεν υπάρχει και όποιος πιστευει πως την έχει βρει ειναι γελασμένος...
Σας παρακαλώ να σταματήσει αυτή η άσχημη αντιπαράθεση και ας κρατάμε το μυαλό μας ανοιχτό και στις άλλες απόψεις...

Tags: gypsy guitar