Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar  (Αναγνώστηκε 57931 φορές)

john 2004

• Hero Member
Απ: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 01, 2013, 10:23:16 μμ »

Ενας φιλος οργανοποιος την πρωτη του κιθαρα την ξέσκισε ,τις αλλαξε 4- με 5 καπακια κανοντας διαφορα ,ετσι γενικα ειδε και ακουσε πολλα πραγματα ... Να σου πω δεν ειναι ασχημη ιδεα ,μανικη βεβαια αλλα τουλαχιστον δεν μπαινεις στον κοπο να φτιαξεις ολοκληρη κιθαρα.
και 4 και 5 και 6........     ετσι ειναι στο πρωτο και οχι μονο!  Αλλα ειδες που τελικα τον αναφερεις ως φιλο οργανοποιο, και οχι απλα ενας φιλος!

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 01, 2013, 10:29:46 μμ »
Παρακολουθώ κι εγώ και περιμένω! Ψήνομαι για τη μεθεπόμενη κιθάρα...  :D

mick77

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 01, 2013, 10:53:41 μμ »

Ενας φιλος οργανοποιος την πρωτη του κιθαρα την ξέσκισε ,τις αλλαξε 4- με 5 καπακια κανοντας διαφορα ,ετσι γενικα ειδε και ακουσε πολλα πραγματα ... Να σου πω δεν ειναι ασχημη ιδεα ,μανικη βεβαια αλλα τουλαχιστον δεν μπαινεις στον κοπο να φτιαξεις ολοκληρη κιθαρα.
και 4 και 5 και 6........     ετσι ειναι στο πρωτο και οχι μονο!  Αλλα ειδες που τελικα τον αναφερεις ως φιλο οργανοποιο, και οχι απλα ενας φιλος!

;D ;D ετσι ειναι οπως τα λες .... ιδαιτερα οντα  !!!  ;) ;) ;)

Παρακολουθώ κι εγώ και περιμένω! Ψήνομαι για τη μεθεπόμενη κιθάρα...  :D

Θα ελεγα να ειναι η επομενη !!!  8) 8)

Εγω σκέφτομαι να κανω ενα ρεμπετοκιθαρο  με παράλληλα καμαρια ... ή μπορει να δοκιμασω μια κεδρινη maccafferi με καπλαμαδες  laminated δλδ ,απλα θα βαλω κεδρο για να γκαρίζει περισσότερο .... (αν δεν μηνω χωρις δουλεια και εχω λεφτα βεβαια !!) 8)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 02, 2013, 06:32:04 μμ »
Να σαι καλα...εχω διαβασει και γω τονους απο βιβλια tap tuning και βασικα ειναι μια διαδικασια πολυ "απαξιωμενη" εδω.Ο λογος ειναι οτι ειμαστε Ελληναρες και τα ξερουμε ολα..Σου λεει ο αλλος ενταξει εχω κανει οργανα που φυσανε τι να κλασει το tap tuning ...Αφου ολα εχουν την ιδιοσυχνοτητα τους...Και στις ηλεκτρικες ολα συντονιζονται...Δεν το συζητω αυτο...Απλα το θεμα ειναι το που θες να να συντονισεις.Και πιστευω ακραδαντα στην αρμονικες τους αναλογιες και οχι στις αυτες καθεαυτες συχνοτητες...Οποτε αν εσυ πας και προσομοιωσεις με μεθοδους το κολλημενο καπακι και συντονισεις τα καμαρια εκει που πιστευεις οτι υπαρχει ΑΡΜΟΝΙΑ τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι πιο ολοκληρωμενο..Στην πραξη ειναι τα δυσκολα..ομολογω οτι ειναι ζορι....εχω συζητησει με ανθρωπους που κανουν σε ουτια και υπαρχει μια ολοκληρη θεωρια..Οι τυποι ειναι περισσοτερο εμπειρικοι απο πειραματα..τελως παντων...Απλα στα καμαρια η συχνοτητα δεν αλλαζει οταν τρως ετσι οπως σου ειπα καθως και στις ακρες που εχεις κανει......Εγω παντως θα τα κατεγραφα ολα αυτα ουτως ωστε η επομενη να εχει βελτιωσεις/διαφοροποιησεις....trial and error ειναι τελικα η φαση
Να  προσθεσω δε, ο,τι οσο ελληναρες ειναι αυτοι που απαξιωνουν το ''κουρδισμα χτυποντας το καπακι'', τοσο ελληναρες ειναι κ αυτοι που το κατεχουν κ δεν εξηγουν σε εμας τους κοινους θνητους στο ΠΩΣ το κουρδιζουν...σε ΠΟΙΑ συχνοτητα, η οποία κ αυτη ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ για να κατασκευαστει ενα οργανο...και για πιο λογο ειναι καταλληλοτερη η σολ# για παραδειγμα ή η λα...και πως κουρδιζουν την πλατη...τα πλαϊνα...το μεγεθος της τρυπας...φυσικα κ απαραιτητα τα καμαρια...Ααααααα: κοντεψα να το ξεχασω...κ στο πως κουρδιζουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ (στα ακουστικα οργανα) ... οποιος τα ξερει να μας τα εξηγησει (αληθεια: αρμονια που υπαρχει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ) ακομα γελαω...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 02, 2013, 09:16:54 μμ »
αυτοι που ειναι ηδη φτασμενοι εξηγουν ....αυτοι που κρυβουν ειναι κομπλεξικοι...Ολοκληρος faruk και μου εξηγουσε τα παντα και εχεις το καθε ελληναρα να σου κρυβει "μυστικα¨"...
υπαρχουν βιβλια να ξεκινησεις να μαθαινεις να διαβαζεις....θα σου προτεινα..
http://www.amazon.com/dp/1423423275..
σε ολα αυτα που εχω μελετησει δεν λεει αυτο που ψαχνεις...απλα σου δειχνει το δρομο...σε ενα αποσπασμα λεει οντως σε καποια οργανα το target tuning αλλα δεν λεει το γιατι...
ολα ειναι φυσικη και οχι .....κρυφη αλχημεια.....

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 02, 2013, 09:18:10 μμ »

ps:γιατι γελας???

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 02, 2013, 09:19:48 μμ »
Να σαι καλα...εχω διαβασει και γω τονους απο βιβλια tap tuning και βασικα ειναι μια διαδικασια πολυ "απαξιωμενη" εδω.Ο λογος ειναι οτι ειμαστε Ελληναρες και τα ξερουμε ολα..Σου λεει ο αλλος ενταξει εχω κανει οργανα που φυσανε τι να κλασει το tap tuning ...Αφου ολα εχουν την ιδιοσυχνοτητα τους...Και στις ηλεκτρικες ολα συντονιζονται...Δεν το συζητω αυτο...Απλα το θεμα ειναι το που θες να να συντονισεις.Και πιστευω ακραδαντα στην αρμονικες τους αναλογιες και οχι στις αυτες καθεαυτες συχνοτητες...Οποτε αν εσυ πας και προσομοιωσεις με μεθοδους το κολλημενο καπακι και συντονισεις τα καμαρια εκει που πιστευεις οτι υπαρχει ΑΡΜΟΝΙΑ τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι πιο ολοκληρωμενο..Στην πραξη ειναι τα δυσκολα..ομολογω οτι ειναι ζορι....εχω συζητησει με ανθρωπους που κανουν σε ουτια και υπαρχει μια ολοκληρη θεωρια..Οι τυποι ειναι περισσοτερο εμπειρικοι απο πειραματα..τελως παντων...Απλα στα καμαρια η συχνοτητα δεν αλλαζει οταν τρως ετσι οπως σου ειπα καθως και στις ακρες που εχεις κανει......Εγω παντως θα τα κατεγραφα ολα αυτα ουτως ωστε η επομενη να εχει βελτιωσεις/διαφοροποιησεις....trial and error ειναι τελικα η φαση
Να  προσθεσω δε, ο,τι οσο ελληναρες ειναι αυτοι που απαξιωνουν το ''κουρδισμα χτυποντας το καπακι'', τοσο ελληναρες ειναι κ αυτοι που το κατεχουν κ δεν εξηγουν σε εμας τους κοινους θνητους στο ΠΩΣ το κουρδιζουν...σε ΠΟΙΑ συχνοτητα, η οποία κ αυτη ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ για να κατασκευαστει ενα οργανο...και για πιο λογο ειναι καταλληλοτερη η σολ# για παραδειγμα ή η λα...και πως κουρδιζουν την πλατη...τα πλαϊνα...το μεγεθος της τρυπας...φυσικα κ απαραιτητα τα καμαρια...Ααααααα: κοντεψα να το ξεχασω...κ στο πως κουρδιζουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ (στα ακουστικα οργανα) ... οποιος τα ξερει να μας τα εξηγησει (αληθεια: αρμονια που υπαρχει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ) ακομα γελαω...

Μεγαλη κουβεντα ανοιγεις.... και ξύνεις πληγές... :-X

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ 

Εβγαλα λοιπον τα νταβιδια και ολα πηγαν καλα, ενταξει ατελιες εχει αλλα δεν με νοιαζει το χόμπι μου κανω . Ετρειψα λοιπον με γιαλοχαρτα και εφτιαξα τις ακρες .Το καπακι τωρα θελει τρίψιμο αλλα το αφηνω για μετα αφου ξεκινησα το μπρατσο .... της π@##@ θα γινει .!!  ;D ;D κοιταζω και ξανακοιταζω το σχεδιο και φοβαμαι να ξεκινησω !!!

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 02, 2013, 09:21:44 μμ »
αυτοι που ειναι ηδη φτασμενοι εξηγουν ....αυτοι που κρυβουν ειναι κομπλεξικοι...Ολοκληρος faruk και μου εξηγουσε τα παντα και εχεις το καθε ελληναρα να σου κρυβει "μυστικα¨"...
υπαρχουν βιβλια να ξεκινησεις να μαθαινεις να διαβαζεις....θα σου προτεινα..
http://www.amazon.com/dp/1423423275..
σε ολα αυτα που εχω μελετησει δεν λεει αυτο που ψαχνεις...απλα σου δειχνει το δρομο...σε ενα αποσπασμα λεει οντως σε καποια οργανα το target tuning αλλα δεν λεει το γιατι...
ολα ειναι φυσικη και οχι .....κρυφη αλχημεια.....

Μπραβο ρε συ τα ειπες ολα ... συμφωνώ  μαζι σου 100% εισαι Θεος ...
 ???

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:10:02 μμ »
.................. ολα ειναι φυσικη και οχι .....κρυφη αλχημεια.....   

Αυτό είναι όλο το μυστικό !!!!!!          Επιστήμη και μόνο επιστήμη!!!!!

Το κακό είναι Μήτσο ότι για να την εφαρμόσεις πρέπει ή να έχεις τρομερό αυτί ή να έχεις τα κατάλληλα (πανάκριβα) όργανα μέτρησης.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:13:37 μμ »

Το κακό είναι Μήτσο ότι για να την εφαρμόσεις πρέπει ή να έχεις τρομερό αυτί ή να έχεις τα κατάλληλα (πανάκριβα) όργανα μέτρησης.

διαφωνω με ενα απλο μικροφωνο και υπολογιστη κανεις αξιοπρεπη δουλεια...το εχω κανει...

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:41:11 μμ »
Μαγεία να έχεις το σώμα της κιθάρας και να το κτυπάς ακούγοντας αυτό το μαγικό κτύπο ... Έστω και ξεκούρδιστο ;D

Μιχάλη τα καμάρια μπαίνουν με τα νερά κάθετα στο καπάκι, μου έχει τύχει το καπάκι να κάνει κρακ σε αρκετά σημεία επειδή τα καμάρια μεγάλωναν το καλοκαίρι και μίκραιναν το χειμώνα ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:46:22 μμ »
Μήτσο, μέχρι τώρα το μόνο που έχω κάνει είναι να κουρδίσω καπάκι με το αυτί (άρχισα να τα ψιλοκαταφέρνω).

Έχω δει όμως σε εικόνες στο διαδίκτυο ένα εξοπλισμένο εργαστήριο οργανοποιού (; ) με παλμογράφους (αυτό πιστεύω ότι ήταν εκείνα τα μηχανήματα) καθώς είχαν οθόνη και έδειχναν πολλαπλές κυματομορφές που κάποια στιγμή φαίνονταν να συντονίζονται και να επικαλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου αλλάζοντας τη συχνότητα παλμού του καπακιού (; ) αλλά και όλου του οργάνου (; ) .

Δεν ξέρω πως το έκανε δηλαδή εάν ξεκινούσε βρίσκοντας τη συχνότητα συντονισμού και τις αρμονικές πρώτα και μετά τροποποιώντας το καπάκι και τα υπόλοιπα μέρη του οργάνου να πετύχει αυτό που ήθελε ή το ανάποδο.

Τέλος πάντων εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι αφού το αυτί είναι ο τελικός προορισμός του παραγόμενου ήχου, γνώμη μου είναι ότι αυτό πρέπει να είναι και ο τελικός κριτής καθώς τα σύγχρονα όργανα μέτρησης μπορεί να πετυχαίνουν την τελειότητα, αυτή όμως μπορεί να μη γίνεται διακριτή απ' το αυτί.

Οπότε αυτό που δείχνεις μπορεί κάλλιστα να είναι η καλύτερη τεχνικοοικονομικώς λύση για το συντονισμό.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2013, 12:07:30 πμ από Κούρος »

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:51:59 μμ »
Μαγεία να έχεις το σώμα της κιθάρας και να το κτυπάς ακούγοντας αυτό το μαγικό κτύπο ... Έστω και ξεκούρδιστο ;D

Μιχάλη τα καμάρια μπαίνουν με τα νερά κάθετα στο καπάκι, μου έχει τύχει το καπάκι να κάνει κρακ σε αρκετά σημεία επειδή τα καμάρια μεγάλωναν το καλοκαίρι και μίκραιναν το χειμώνα ;D

Ναι ρε συ νομιζα οτι ελεγες τις κοντρες και τις ραφες ...αυτες εβαλα λαθος αλλα δεν νομιζω οτι παιζει τοσο ρολο,Τα καμαρια τα εβαλα ομως καθετα ... ηταν το πρωτο πραγμα που διαβασα στο νετ

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:59:12 μμ »

διαφωνω με ενα απλο μικροφωνο και υπολογιστη κανεις αξιοπρεπη δουλεια...το εχω κανει...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    :P :P :P     ??? ??? ???    :-X :-X   ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 03, 2013, 08:45:41 μμ »
ps:γιατι γελας???

Γελαω με την φραση που διαβασα: ''και συντονισεις τα καμαρια εκει που πιστευεις οτι υπαρχει ΑΡΜΟΝΙΑ τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι πιο ολοκληρωμενο...''
φιλικα - στελιος

Mick προχωρα ακαθεκτος στο μπρατσο...εριξες πολυ δουλεια κ θα εχεις κ αρκετα καλα αποτελεσματα για 1η κατασκευη...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: gypsy guitar