Αποστολέας Θέμα: ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  (Αναγνώστηκε 12799 φορές)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
« στις: Ιουνίου 20, 2013, 05:19:05 μμ »
Για στα παιδιά, βρήκα αυτόν εδώ τον ξυλέμπορα και έχει και ξυλεία οργανοποιοιοίαςhttp://zachariou-timber.net/xyleia-1
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

john 2004

• Hero Member
Απ: ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 20, 2013, 05:38:34 μμ »
καλος ειναι, εχω ψωνισει απο εκει.  μην φανταστεις βεβαια οτι θα βρεις τα παντα εκει.   εχει και κατι καδρονια εβενο στην εκπληκτικη τιμη των 2500 ευρω μονο!!!!!!!!!!!!!!!

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 20, 2013, 07:32:00 μμ »
Χαίρε John, μήπως ξέρεις εάν έχει μουριά σε μαδέρι και αν δεν έχει αυτός ποιός έχει στην Αθήνα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 20, 2013, 07:51:02 μμ »
Χαίρε John, μήπως ξέρεις εάν έχει μουριά σε μαδέρι και αν δεν έχει αυτός ποιός έχει στην Αθήνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ! Μια φορα μου ειχε πει ο Δ. Ανδρεου οτι ειχε φερει ο πεντελακος κατι κουτσουρια, αλλα στην τιμη που τα εδινε...... καλυτερα παρε τον εβενο! ;D   Μονο σε επαρχια θα βρεις και αυτο πλεον δυσκολα, αλλα με λιγο ψαξιμο κατι θα βρεις. Γιατι πραγμα αν επιτρεπεται?

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 20, 2013, 08:40:30 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση John,ακριβώς για αυτό που έγραψες δηλαδή ότι είναι σπάνιο ξύλο και δεν έχει κανένας και από ότι έχω διαβάσει εδώ και εκεί είναι καταληλότατο για σκαφτά και για δουγαριστά όργανα της οικογένοιας του μπουζουκιού, και επίσης χρησιμοποιήταν τον παλιό καιρό λόγω έληψης της σημερινής πληθόρας ειδικών ξύλων και είναι ηχιτικό ξύλο και από ότι λένε είναι και ευκολοδούλευτο και όμορφο και είναι και εγχώριο.
Λοιπόν όταν είναι να αγοράσω θα πάρω τηλέφωνο τον Παντελάκο να δω άμα έχει αλλιώς θα πάρω τα υπόλοιπα που υπάρχουν,από ότι έχω μάθει από όλλους εσάς πρέπει, άμα ασχολήσε με μουσικά όργανα πρέπει να αποθηκεύεις κάποια ξύλα για να αποβάλουν την υγρασία να κάνεις δηλαδή κάποιο στόκ,βέβαια θα διαβάσω από την αρχή μέχρι εκεί που έχει γράψει ο Κούρος για τις ιδιότητες των ξύλων,πάντως γνωρίζω ότι η ξυλεία που έχουν οι αποθήκες είναι τεχνητά ξηραμένη,αλλά και πάλι πρέπει να μείνει στο κελάρι να παλιώσει έτσι νομίζω προς το παρόν είμαι ημιμαθής και αυτό είναι το χειρότερο,αλλά που θα πάει θα εντρυφήσω και αυτό θα το οφείλω σε αυτό το φορουμ.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 20, 2013, 08:51:21 μμ »
αφου εχεις διαβασει το κειμενο του Κουρου, σου λεω οτι αν εχεις σκοπο για κατι μικρων διαστασεων και αν εχεις και ορεξη να κανεις αυτα που γραφει μεσα στο κειμενο του για τροπους ξηρανσης, ετοιμασε ενα βαρελακι στην αυλη να του κανεις μπανακια! καλοκαιρακι εχουμε ;D . κατι εχω αλλα ειναι μονο για δουγιες για κανενα μπαγλαμα ισως και τζουραδακι αλλα οχι και για κολλατζα. Φρεσκο ομως, περσινο κοψιμο, θελει τα μπανακια του πρωτα! ;D

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 20, 2013, 09:29:38 μμ »
Να είσαι καλά φίλε θα διαβάσω του Κούρου το άρθρο <ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ> κάποια στιγμή όλα και θα τα αποθηκεύσω να υπάρχουν και στο αρχείο.
Πέρυσι τον οκτόμβριο μου φέρε ο μπάρμπας μου από τον κορυδαλό ένα κομάτι κορμό νερατζιάς 1,20 και διάμετρο 15-18 πόντους,  το τάπωσα με λαδομπογιά στα σόκορα και το άφησα κάνα μήνα και μετά με ένα μαχαίρι γλυπτικής ή γαρμπαδόρο(drawknive) του βγάλα την φλούδα και το αποτέλεσμα μετά από καιρό που το είδα είχε κάνει κάποια σχισήματα κατά μήκος αλλά σώνεται κατά πολύ,σε μερικά χρόνια πρώτα ο αλλάχ θα βγάλω ντούγιες κάνα κομάτι για κάνα σκαφτό μπαγλαμά κλειδιά για ταμπουροειδές κ.α.
Τ χρώμα της νερατζιάς είναι απαλό κίτρινο όπως και της λεμονιάς και πορτοκαλιάς.
Κουβάλησα τον κορμό καμιά εκατοστή μέτρα και έκλασα πατάτες σαν να κουβάλαγα οξυά 3 μέτρα 8 εκ. σε πάχος και 40 εκ. στο πλάτος.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 20, 2013, 10:51:52 μμ »
Μια και τέθηκε το ερώτημα για μουριά έχω πάρει και έχω στην αποθήκη πολλές μουριές απο την Δάφνη οδός Παπαναστασίου δίπλα στην πυροσβεστική.
Είναι ένα εμπορικό που φέρνει κτλ είπα ελληνική και άγρια.
Βασικά φέρνει καυσόξυλα αλλά φέρνει και μαδέρια.
Έχω πάρει σε πολύ χαμηλές τιμές μουριά, καστανιά, φλαμούρι, κελεμπέκι, καρυδιά, άγρια καρυδιά αγριογκορτσιά.
Ολα ελληνικά και άγρια από βόρειο Ελλάδα.
Δεν σου κάνει για ξυλεμπορικό αλλά έχει πολυ πράμα.
Έχω πάνω από 3 χρόνια να πάρω ξύλα απο εκεί και δεν ξέρει αν φέρνει ακόμα.
Το καλοκαίρι συνήθως είναι κλειστός και ανοίγει από Σεπτέμβρη που φέρνει καινούργια ξυλεία.
Το χειμώνα που πέρασα από εκεί δούλευε κανονικά μόνο που το είχε φουλάρει σε καυσόξυλα και δεν φαινόταν το υπόστεγο που φυλάει την ξυλεία σε μαδέρια.
Αξίζει τον κόπο να περάσετε από εκεί.
Έχω πάρει ολόκληρο κορμό καρυδια ελληνική άσπρη (2μέτρα *40εκ.*8εκ) με 25 ευρώ.
Τάκους καρυδιά για μονοκόμματο τζουρά σκαφτό και άλλα πολλά.
Λόγω έλλειψης χρόνου τα έχω και παλιώνουν στην αποθήκη μου για μελλοντικά όργανα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 20, 2013, 11:12:41 μμ »
Μια και τέθηκε το ερώτημα για μουριά έχω πάρει και έχω στην αποθήκη πολλές μουριές απο την Δάφνη οδός Παπαναστασίου δίπλα στην πυροσβεστική.
Είναι ένα εμπορικό που φέρνει κτλ είπα ελληνική και άγρια.
Βασικά φέρνει καυσόξυλα αλλά φέρνει και μαδέρια.
Έχω πάρει σε πολύ χαμηλές τιμές μουριά, καστανιά, φλαμούρι, κελεμπέκι, καρυδιά, άγρια καρυδιά αγριογκορτσιά.
Ολα ελληνικά και άγρια από βόρειο Ελλάδα.
Δεν σου κάνει για ξυλεμπορικό αλλά έχει πολυ πράμα.
Έχω πάνω από 3 χρόνια να πάρω ξύλα απο εκεί και δεν ξέρει αν φέρνει ακόμα.
Το καλοκαίρι συνήθως είναι κλειστός και ανοίγει από Σεπτέμβρη που φέρνει καινούργια ξυλεία.
Το χειμώνα που πέρασα από εκεί δούλευε κανονικά μόνο που το είχε φουλάρει σε καυσόξυλα και δεν φαινόταν το υπόστεγο που φυλάει την ξυλεία σε μαδέρια.
Αξίζει τον κόπο να περάσετε από εκεί.
Έχω πάρει ολόκληρο κορμό καρυδια ελληνική άσπρη (2μέτρα *40εκ.*8εκ) με 25 ευρώ.
Τάκους καρυδιά για μονοκόμματο τζουρά σκαφτό και άλλα πολλά.
Λόγω έλλειψης χρόνου τα έχω και παλιώνουν στην αποθήκη μου για μελλοντικά όργανα.
Ελπίζω να βοήθησα.
βοήθησες πολύ!... το δικό μου το πρόβλημα είναι ότι επειδή είμαι τελείως αρχάριος δεν έχει νόημα να αγοράσω ολόκληρο μαδέρι.....και από την άλλη δεν μπορώ να βρώ έναν τάκο να σκάψω ένα μπαγλαμαδάκι για αρχή......θα περάσω μια βόλτα να δω αν θα βρω κάτι.

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 21, 2013, 02:39:25 μμ »
Να είσαι καλά φίλε sakallis υπερβοήθησες θα πάω τον Σεπτέμβριο να πάρω μουριά, γκορτσιά,καρυδιά και καστανιά ελπίζω ο μάγκας να έχει.
Φίλε mitsos71 άμα σε ενδιαφέρει κάνας τάκος για μπαγλαμά έχω αμπούρα ή φλαμούρι να σου δώσω για να σκάψεις ένα κομμάτι.
αν  γουστάρεις στέιλε μου ε μαιλ βρίσκομαι στην Αθηνα
koxakias@yahoo.gr

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 25, 2013, 04:12:41 μμ »
Νικόλα ευχαριστώ πολύ!!

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 25, 2013, 05:00:34 μμ »
Και εγώ σε ευχαριστώ Δημήτρη και καλή αρχή στις κατασκευές σου.Τα λέμε

Tags: