Αποστολέας Θέμα: Σε πόση ωρα "σταθεροποιείτα" η ψαρόκολα  (Αναγνώστηκε 8371 φορές)

amigo

• Jr. Member
  • **
Σε πόση ωρα "σταθεροποιείτα" η ψαρόκολα
« στις: Ιουλίου 03, 2011, 10:46:59 πμ »
Γειά σε ολους
Θάθελα να ρωτήσω πόσος χρόνος πρέπει να περάσει οσπου να σταθεροποιηθεί η ψαρόκολα ωστε να μπορούμε να βγάλουμε τις πινέζες και να προχωρήσουμε στο
μοντάρισμα και κόλημα τής επόμενης ντούγας.
Ευχαριστώ

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Απ: Σε πόση ωρα "σταθεροποιείτα" η ψαρόκολα
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:43:14 μμ »
  Eγω προτιμω να την οφηνω ολο το βραδυ και να πιανω την επομενη μερα,ωστοσο μετα απο μια ωρα δειχνει να ειναι αρκετα σταθερη
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 04:43:40 μμ »
  Eγω προτιμω να την οφηνω ολο το βραδυ και να πιανω την επομενη μερα,ωστοσο μετα απο μια ωρα δειχνει να ειναι αρκετα σταθερη

εγω δεν εχω φτιαξει σκαφος ακομα.....αλλα βλεπω στο you-tube  οτι ο κυριος βαζει κολα στη δουγα, βαζει κολα στο φιλετο, τραβαει και καμια τζουρα,   με το πασο του.Δεν στεγνωνει η κολα  ρε συ BLEKO?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 05:22:57 μμ »
Βασικα εξαρταται και απο το ποσο νερο θα βαλεις καθως την ετοιμαζεις.

Αν της προσθεσεις λιγο νερο,θα εχεις μια παχυρευστη κολλα που θα σου δωσει περιθωριο να κολλησεις και να κανεις μικρορυθμισεις για 15 λεπτα περιπου...αφου μετα το χρονικο διαστημα αυτο δε θα εχει στεγνωσει εντελως αλλα θα εχει σταθεροποιηθει σε καλο βαθμο,τοσο ωστε να μην ειναι ευκολη η οποια επεμβαση στο σημειο.

Παντως δε στεγνωνει ακαριαια οπως η logo ;D εχεις χρονο να κανεις και τσιγαρακι αμα θες.Για να σταθεροποιηθει εντελως θελει ωρες και σιγουρα εξαρταται και απο τα ποσοστα υγρασιας που υπαρχουν στην ατμοσφαιρα.Το καλοκαιρι μετα απο μια ωρα εδειχνε να εχει στεγνωσει για τα καλα...τωρα υπαρχουν φορες που μετα απο ενα ολοκληρο βραδυ εχει ακομα ποσοστα ελαστικοτητας οποτε πρεπει να ανεβασω το σκαφος στο δωματιο μου που δεν εχει τοση υγρασια,και οντως στεγνωνει οπως πρεπει.

Λεγεται οτι το ιδανικο ειναι να περασεις το ξυλο με την ψαροκολλα και αφου περασουν 2-3 λεπτα να πιασεις και να το εφαρμοσεις στο σημειο που θες.Εγω δεν το κανω ετσι το κολλαω σχεδον αμεσως.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 06:25:17 μμ »
να ρωτησω κι εγω κατι,μια που λεμε για ψαροκολλα:ξυλο με πλαστικο κολλαει??εχω κοψει πλαστικα φιλετα 1 mm (απο σελιδα πλαστικου για φιγουρες) αλλα με ρακολ που τα κολλαω,δε γινεται καλη δουλεια!!αν βαλω ψαροκολλα θα κολλησει καλα??η να ξεχασω τελειως τα πλαστικα??

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 06:36:26 μμ »
   Εχω την εντυπωση οτι δε θα κολλησουν,αφου στο καλουπι εβαζα αυτοκολλητη πλαστικη ταινια ωστε να μην κολλησουν οι ντουγες με το καλουπι.Πιστευω οτι με καποια εποξικη θα κανεις δουλεια,εγω θα συστηνα να δοκιμασεις καποια της bison.Τη θεωρω πολυ αξιολογη,εχω δοκιμασει 2 συστατικων και ξυλοκολλα για αλλες χρησεις και δεν εχω κανενα παραπονο ;)

παυλος1

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 07:41:37 μμ »
αν το πας αναλαξ στεγνωνη και βγαζεις τα καρφακια χωρις προβλιμα δηλαδη.αφου εχεις βαλει τη ντουγομανα ξεκινας κολας απο τι μια πλευρα μια ντουγα και μεχρι να ετοιμασεις τι ντουγα για την αλλη πλευρα και τι κολησης εισαι ετοιμος να βγαλεις τα καρφακια που ειχες βαλει στην αλλη και παει αναλαξ τουλαχιστον ετσι το κανα εγω και δεν ειχα προβλημα.την ψαροκολα 50\50 με νερο και εισαι οκ

GALANICK

• Full Member
  • ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ..
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 07:45:56 μμ »
Υπαρχει αλλη λυση εκτος απο την ψαροκολλα;ξυλοκολλες κρυσταλλιζε (που γινονται διαφανες οταν στεγνωσουν) κανουν;  ::)
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΗ...

παυλος1

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:03:56 μμ »
μπορεις και με τετοιες κολες αλλα θα πρεπει να περημενεις τουλαχιστον 30 λεπτα για να βαλεις αλλη ντουγια μεχρι να στεγνωσει η αλλη

Tags: