Μήπως γνωρίζει κάποιος τί χορδές βάζουμε σε ρεμπετοκίθαρο?Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου με ένα light 008 σετ ακουστικής, πρέπει να είμαστε εντάξει με τις τάσεις:008, 012, 016, 020, 030, 040Total Tension: 49,22 kg
Παράθεση από: getit στις Μαΐου 20, 2013, 09:37:29 πμΜήπως γνωρίζει κάποιος τί χορδές βάζουμε σε ρεμπετοκίθαρο?Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου με ένα light 008 σετ ακουστικής, πρέπει να είμαστε εντάξει με τις τάσεις:008, 012, 016, 020, 030, 040Total Tension: 49,22 kgυπάρχει κάποιος (έστω εμπειρικός) "μπούσουλας" για τις τάσεις ? συγκρίνοντας π.χ. κλίμακα / μεγέθη ηχείου / πάχος καπακιού ή ο,τι δήποτε άλλο ?θέλω κι εγώ να μειώσω τις τάσεις όσο γίνεται σ΄αυτό το κιθαράκι (το πήρα για να μάθω κιθάρα και μεράκλωσα τόσο που αποφάσισα να φτιάξω ένα αντίγραφο - έτσι άρχισα να ψάχνομαι πρώτη φορά για κατασκευή, γράφτηκα στο forum κτλ.) . Έλεγα να προχωρήσω με δοκιμή και λάθος, δεν βρήκα κάποιον ¨κανόνα" όσο έψαξα. [ Invalid Attachment ] με δεκάρες χορδές Martin (light λένε πάνω) το μανίκι άρχισε να χαμογελάει και την ξεκούρδισα. Πάντως ψάχνοντας στο internet για ακουστική (όχι ηλεκτρική) κάτω από 0.10 το μόνο που βρήκα είναι ένα σετ 12χορδης της D'addario (~ 56 kg οι "μισές" χορδές), ενώ εδώ στην Θεσσαλονίκη όλοι οι μαγαζιατόροι μου αντιπρότειναν χορδές ηλεκτρικής - αν επιμένω στις μικρές διαμέτρους. Για ακουστική δεν βρήκα πουθενά κάτω από 0.10.Αν βρεις (ή έχεις ήδη) αυτές που περιγράφεις παρακαλώ στείλε ένα π.μ.Ευχαριστώ.