Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη "SF" super strat  (Αναγνώστηκε 28219 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Κατασκευη "SF" super strat
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:33:07 πμ »
Δημητρη εριξα 2 προεργασιας και 2 τελικο με ενδιαμεσο τριψιμο!
Μου πηρε πανω απο μια εβδομαδα μαζι με το buffing, γιατι ειχα ζορι με το faux binding και επιπλεον χρειαζοταν μασκαρισμα-ξεμασκαρισμα σε καθε βημα!
Το βερνικι ειναι πολυουρεθανης 2 συστατικων.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:55:37 πμ »
τελικά αυτό με την ξεκούραση του χρώματος για κάνα δίμηνο πριν το τρίψιμο ισχύει;προσωπικά παρατήρησα σε δοκιμές που έκανα ότι δεν χρειάζεται τόσο πολύ (μια βδομάδα το άφηνα) και μάλλον έχει  να κάνει και με το είδος της βαφής

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 06, 2013, 11:33:35 πμ »
Η απορια του insect ειναι πολυ ευλογη!Εγω μετα τα λουστρα την αφηνα μια εβδομαδα και μετα το πλακωνα στο μπαφφο.. ;) ;)..το θεμα ξερεις ποιο ειναι???οτι μπαφιασμενη μετα και αφημενη στην ντουλαπα εβλεπα οτι ακομα "εμπαινε" το λουστρο,συρρικωνοταν...Και εκει που ηταν πχ κατι μικροι ποροι ενω ηταν ολο φλατ πριν μετα απο κανα 2μηνο εσκαγε μια λακκουβιτσα....

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 06, 2013, 11:49:25 πμ »
Παράθεση
Και εκει που ηταν πχ κατι μικροι ποροι ενω ηταν ολο φλατ πριν μετα απο κανα 2μηνο εσκαγε μια λακκουβιτσα....
Προσωπικά εμπειρία ακόμα από λούστρα δεν έχω αλλά έτσι όπως τα διαβάζω εδώ ίσως να μην υπάρχει στάνταρ χρόνος,αλλά να είναι συνάρτηση του ξύλου που μπαίνει το λούστρο,το είδος του λούστρου και τις προεργασίας που έγινε πριν.Εγώ πχ που λέω να την κάνω με tru-oil(μαόνι-σφένδαμος) μάλλον θα χρειαστεί να την αφήσω αρκετό καιρό πριν το τελικό γυάλισμα(κυρίως για το μαόνι που είναι πορώδες και λογικά τραβάει).

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 06, 2013, 12:12:58 μμ »
δεν εχει να κανει το ξυλο...δεν τραβαει πιο πολυ το μαονι σαν σφουγγαρι πχ...μετραει η προεργασια....οσο πιο καλη ειναι τοσο πιο ευκολη ειναι η συνεχεια...και μαλιστα πριν την προεργασια προηγειται το κλεισιμο πορων..που εκει κανει την προεργασια πιο καλη και κατα συνεπεια το τελικο χερι πιο αρτιο......απλα αυτα για να ξεραθουν εχω την γνωμη οτι θελουν το χρονο...εγω πχ ενα χερι προεργασιας εριχνα σημερα ,αυριο ετριβα....μεχρι να γινει καθρεφτης πριν μπω στο επομενο σταδιο.....και στο wet sanding ηθελα να εχω ψωμι απο κατω μην φαγωθει καμμια ωρα και φτασει πατο...για αυτο ρωταω,ποσο χρονο πηρε ολο το consept!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 06, 2013, 12:22:25 μμ »
Εκτος απο την προεργασια οπως πολυ σωστα ειπε ο Δημητρης, πιστευω οτι παιζει σημαντικο ρολο το ειδος του βερνικιου και η θερμοκρασια περιβαλλοντος κατα την εφαρμογη.. Σε βερνικια οπως το νιτρο ή πολυουρεθανης ενος συστατικου, πρεπει να εξατμιστουν εντελως οι διαλυτες πριν το buffing και αυτο παιρνει αρκετο καιρο (ιδιαιτερα το χειμωνα). Στα βερνικια αυτοκινητου ας πουμε, αυτο θα ηταν αδιανοητο γιατι οι χρονοι παραδοσης σε επισκευες θα ηταν πολυ μεγαλοι.
Σε αυτο που χρησιμοποιησα της erlac, δεν παρατηρησα να "καθεται" το φιλμ μετα απο λιγο καιρο, εκτος απο τα σημεια που δεχεται πιεση (κλειδια, γεφυρα, jack cover, κτλ).

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 06, 2013, 06:35:42 μμ »

Επισης τα ταστα που χρησιμοποιησα μπηκαν λιγο ζορικα (δεν βρηκα το νουμερο που ηθελα) και εδωσαν λιγη κλιση στο μανικι. Πρωτου το βερνικωμα ηταν ανεπαισθητη και σκεφτηκα οτι διορθωνεται ευκολα με ρυθμιση της βεργας. Τωρα που την σεταρα η βεργα μετα βιας το μετακινει, οποτε εχει λιγο buzzing στα πανω ταστα. Θελω να πιστευω οτι θα στρωσει με τον καιρο απο τις τασεις των χορδων.
Ηχητικο δειγμα θα εχει στην εκθεση μιας και θα ειναι εκει ο φιλος που θα την εχει μαζι του!
Παρόμοιο πρόβλημα είχα και γω και στη 335  που διορθώθηκε στον πάγκο με ενα σφικτήρα για δύο μέρες και τώρα ουδέν πρόβλημα κι ας έχει περάσει ενας χρόνος και επίσης στη tele μου !
Τα επόμενα μπράτσα απο ένα κομμάτι κελεμπέκι διαλεγμένο ισόβενο καί μόνο για μπράτσα ;D

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 06, 2013, 06:47:21 μμ »
Το αν κάτσει το βερνίκι έχει να κάνει με το είδος του πχ το νίτρο έχει 60-65 % πτητικά υλικά οπότε κάθεται πολύ αργά , το λιγότερο δύο βδομάδες και πάνω απο μήνα ειναι ότι καλύτερο.
Εμπειρικός κανόνας να μή μυρίζει διαλύτης.

Η πολυουρεθάνη με 30% πτητικά  στεγνώνει γρηγορότερα.

Το ακρυλικό αυτοκινήτων μετα απο μερικές μέρες ειναι εντάξει.

Θέλω να χρησιμοποιήσω βερνίκι με διαλύτη το νερό έχω ήδη προμηθευτεί αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον 50% παραράνω χέρια και δεν δίνει το γυάλισμα των κοινών βερνικιών.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #113 στις: Ιουνίου 06, 2013, 08:48:20 μμ »
Νασο εχω δοκιμασει βερνικι νερου της Sikkens (αυτοκινητων), το οποιο εχει υψηλα στερεα και γεμιζει με 2-3 χερια που πεφτουν με μερικα λεπτα διαφορα (wet on wet)! Ειναι πανευκολο στη χρηση, το πιστολι καθαριζει με νερο, δεν κιτρινιζει και ειναι και αντιχαρακτικο. Με λιγα λογια εμενα μου φαινεται ιδανικο αλλα ειναι πανακριβο το ατιμο!

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #114 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:48:06 μμ »

Επισης τα ταστα που χρησιμοποιησα μπηκαν λιγο ζορικα (δεν βρηκα το νουμερο που ηθελα) και εδωσαν λιγη κλιση στο μανικι. Πρωτου το βερνικωμα ηταν ανεπαισθητη και σκεφτηκα οτι διορθωνεται ευκολα με ρυθμιση της βεργας. Τωρα που την σεταρα η βεργα μετα βιας το μετακινει, οποτε εχει λιγο buzzing στα πανω ταστα. Θελω να πιστευω οτι θα στρωσει με τον καιρο απο τις τασεις των χορδων.
Ηχητικο δειγμα θα εχει στην εκθεση μιας και θα ειναι εκει ο φιλος που θα την εχει μαζι του!
Παρόμοιο πρόβλημα είχα και γω και στη 335  που διορθώθηκε στον πάγκο με ενα σφικτήρα για δύο μέρες και τώρα ουδέν πρόβλημα κι ας έχει περάσει ενας χρόνος και επίσης στη tele μου !
Τα επόμενα μπράτσα απο ένα κομμάτι κελεμπέκι διαλεγμένο ισόβενο καί μόνο για μπράτσα ;D

υπαρχει στο stewmac το κουρευτικο για ταστα που σου τρωει τα αυτακια στο εσωτερικο ωστε να μπαινει πιο ανετα και προφανως να αποφυγει ολα αυτα...

jkok12 (Δημήτρης)

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαόνι
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 11:54:18 μμ »
Φίλε Γιάννη... η δουλειά σου είναι απόλυτα επαγγελματική.
Απίστευτο βάψιμο. Εγώ πάντως θα πλήρωνα κάποιον για να μου φτιάξει μια τέτοια κιθάρα.
Αλήθεια μήπως παραδίδεις μαθήματα σε αρχάριους???

Tags: