Αποστολέας Θέμα: Πριονοκορδελα einhell  (Αναγνώστηκε 8915 φορές)

g.duras

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Πριονοκορδελα einhell
« στις: Απριλίου 12, 2013, 06:31:03 μμ »
Φιλοι μου καλησπέρα παρέλαβε σήμερα αυτή τη πριονοκορδελα http://www.buytools.gr/einhell-rt-sb-250-u.html . Την εχει κανείς; Πάλεψα σήμερα να κόψω ενα κομμάτι ιροκο στους 4 πόντους με τον οδηγο που εχει πάνω στη βάση αλλα έβλεπα οτι μετα απο 4 5 πόντους η κοπή άρχιζε να γίνεται λοξη. Το πάλεψα αργά κ γρήγορα αλλα κ πάλι τίποτα. Μπορω με την κορδέλα να κόψω μεγάλα τεμάχια η θα περιοριστώ στα μικρά; Υπάρχει μήπως άλλη κορδέλα για κόψιμο κ άλλη για λεπτομέρειες;

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
Απ: Πριονοκορδελα einhell
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 12, 2013, 06:54:48 μμ »
Καλησπερα G.
Υπαρχει καποιος εδω που εχει μια ιδια αλλα δεν θυμαμαι ποιος.
Εγω απο την δικη μου εμπειρια μπορω να σου πω οτι αν λοξοδρομει το κοψιμο, φταει η λαμα. Θελεις καινουρια, το θεμα ειναι αν μπορεις να βρεις η να σου φτιαξουν μια της προκοπης γιατι αυτες που σου δινει η εταιρια δεν ειναι....
Απο οτι βλεπω αυτη ειναι στα 420 watt εγω εχω μια στα 250watt  η οποια δεν ειναι για να κοβει ξυλα μεγαλυτερου παχους απο 3-4 cm (χαχαχα) και ειδικα αν ειναι κανα σκληρο ξυλο.
Keep on drumming.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:15:35 μμ »
Εχω το λιγο μεγαλυτερο μοντελο (RT SB 305) με το μοτερ των 740W. Σε ξυλα 5 εκατοστων δεν αντιμετωπισα προβλημα στραβης κοπης, αλλα σε κομματια ανω των 10cm οσο καλα και να ρυθμισα τους οδηγους, ειναι αδυνατον να κοψει ισια. Πιστευω οτι φταιει αυτο που λεει ο φιλος Ramon και μαλλον χρειαζεται φαρδυτερη λαμα για ισιες κοπες.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:27:14 μμ »
Άν έχει την κορδέλα που φαίνεται στην φώτο είναι πολύ στενή για ίσιες κοπές και πιθανότατα κακής ποιότητας.Αν θες έχω κανα δύο τηλέφωνα να σου δώσω που φτιάχνουν κορδέλες καλές.θα χρειαστείς 16mm κορδέλα τουλάχιστον για ίσιες κοπές και αν παίρνει το εργαλείο φαρδύτερη ακόμη καλύτερα.

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:35:06 μμ »
Παιδευτηκα αρκετά κ με τους οδηγούς αλλα κ παλι δεν έβγαλα άκρη. Θα παραγγειλω κ καινουρια λαμα. Οταν λες φαρδυτερη εννοείς το πάχος της λαμας ή το πλάτος της;

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:59:18 μμ »
Το πλάτος της

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 12, 2013, 08:19:27 μμ »
Μέτρησα τη λαμα κ είναι 9,5mm. Αν μπορείτε δώστε μου τηλέφωνα ή κάποιο site για να παραγγείλω φαρδυτερη.

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 12, 2013, 08:48:03 μμ »
Μέτρησα τη λαμα κ είναι 9,5mm. Αν μπορείτε δώστε μου τηλέφωνα ή κάποιο site για να παραγγείλω φαρδυτερη.
Μην παραγγειλης λαμα απλα ακονισε τη δικη της αν δεν κοβει.Υπαρχει η πιθανοτητα ομως να φταινε οι οδηγοι της λαμας (να μην ειναι ρυθμισμενοι σωστα) Να μην εχεις τεντωσει σωστα τη λαμα και αλλα.Εμενα μου παει λιγο στραβα αμα
παλιωσει η λαμα την ακονιζω μονος μου και ολα καλα
efthymis

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 12, 2013, 09:05:38 μμ »
Παιδια η λαμα κόβει πολυ καλα είναι κ καινουρια όσο κακο υλικό κ να εχει έπρεπε να κόβει. Τους οδηγούς καλούς τους βλέπω ρύθμισα τους οδηγούς δεξιά κ άριστερα της λαμας στο πάνω μέρος. Τους απο κάτω δε βλέπω να μπορω να τους πειράξω. Θα δώ κ αύριο κ θα ενημερώσω. Αν κ πιστεύω οτι με πιο πλατιά λαμα θα είναι πιο σταθερή.

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 12, 2013, 10:23:42 μμ »
Παντως.... μην εχεις και μεγαλες απαιτησεις απο ενα τετοιο εργαλειο... Δεν ειναι επαγγελματικο.
Εγω ψαχνω να βρω τροπο πως θα φερω μια κορδελα απο Αμερικη.
Keep on drumming.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 12, 2013, 10:31:31 μμ »
Φίλε g.duras διάβασε ολόκληρο αυτό το άρθρο και μετά τα ξαναλέμε.

Επισημαίνω ότι τα δόντια πρέπει να είναι απολύτως ομοιόμορφα ακονισμένα και τσαπραζομένα. Γι' αυτό αγόρασε και έναν τσαπραζολόγο (δες αυτό το θέμα) και τσαπράζωσε μόνος σου την πριονοκορδέλα ώστε να της δώσεις λίγο μεγαλύτερο πάχος κοπής.

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 13, 2013, 12:17:22 πμ »
Σας ευχαριστω παρά πολυ όλους σας παιδια. Το πρωι θα κάνω ενα ξαναρεγουλαρισμα στους οδηγούς, τσαπραζολογο έχω κ θα βγάλω τη κορδέλα για να την τσεκαρω. Και για τέλος λέω να φτιάξω έναν ξύλινο οδηγό ( στη δική μου είναι τετράγωνο , οπότε είναι εύκολο) με λεπτή σχισμη κ θα δούμε πως θα αποδόσει. Απο εκεί κ μετα θα δώ τι διαφορετικό μπορω να κάνω με επιλογή άλλης λαμας.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 13, 2013, 01:08:48 πμ »
Σας ευχαριστω παρά πολυ όλους σας παιδια. Το πρωι θα κάνω ενα ξαναρεγουλαρισμα στους οδηγούς, τσαπραζολογο έχω κ θα βγάλω τη κορδέλα για να την τσεκαρω. Και για τέλος λέω να φτιάξω έναν ξύλινο οδηγό ( στη δική μου είναι τετράγωνο , οπότε είναι εύκολο) με λεπτή σχισμη κ θα δούμε πως θα αποδόσει. Απο εκεί κ μετα θα δώ τι διαφορετικό μπορω να κάνω με επιλογή άλλης λαμας.

Ο οδηγός φίλε μου υπάρχει λόγος που είναι στρογγυλός και όχι τετράγωνος. Μιλάω πάντα για ξύλινο οδηγό από πολύ σκληρό ξύλο. Είναι άλλος ένας τρόπος ρυθμίσματος της στραβοκοπής καθώς τον γυρίζεις λιγάκι (ούτε καν μια μοίρα) ώστε να αναγκάσεις την πριονοκορδέλα να κόψει ίσια.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:57:21 μμ »
ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ( ΠΛΑΙΝΟ ΟΔΗΓΟ) ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙΠΡΟΣ Τ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΙΣΙΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΩΣ ΧΟΜΠΥΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΑΣΤΟΡΑΣ. ΕΧΩ ΜΕΣ ΤΑ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΩΝ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 14, 2013, 03:06:28 μμ »
Λοιπόν τα νεώτερα απο το αργαλείο  ;D .
Ρύθμισα σωστά τους οδηγούς και είναι πολύ καλύτερη η κοπή που κάνει.
Δοκίμασα σε ενα κομμάτι αγριοκαστανιά με παράξενα νερά πάχους 9 πόντων, εκεί τα πράγματα ήταν δύσκολο και παρά την αργή κοπή μετά απο 20 πόντους άρχισε να χάνει την ευθεία.
Θα φτιάξω μια νέα ξύλινη πατούρα απο ιρόκο  την οποία θα κάνω στρόγυλη και θα την τακάρω μέσα στη τετράγωνη φωλιά που έχει απο την κατασκευή της.
Απλά σκέφτομαι αύριο που θα είμαι αθήνα να αγοράσω και μια ανταλλακτική λάμα με 16mm φάρδος για να κάνω και με αυτή μια δοκιμή. Υπάρχει κάποιο μαγαζί που θα βρω κάτι?

Tags: