Αποστολέας Θέμα: αφαιρεση μπερντεδων σε ταμπουρα  (Αναγνώστηκε 2353 φορές)

esagil

• Newbie
  • *
αφαιρεση μπερντεδων σε ταμπουρα
« στις: Απριλίου 04, 2013, 05:20:59 μμ »
γεια σας.ειμαι καινουργιος εδω μεσα οποτε να με συγχωρεσετε για καποιο λαθος .βασικα παιζω αταστο μπασο τζαζ ροκ .πηρα για να χαλαρωνω στις διακοπες απο μπαντες και εγραφες ενα ταμπουρα.νομιζα οτι ειναι αταστο οργανο αλλα εχει μπερντεδες πανω ..θελω να ρωτησω καποιον που να ξερει αν υπαρχει προβλημα στο να τους βγαλω(αν κρατανε ισιο το μπρατσο;) καθως θελω να κινουμαι ελευθερα(οπως στο αταστο μπασο) χωρις να θελω να παιξω κατι συγκεκριμενο(βυζαντινο η οτι αλλο υπαρχει)...αυτα ευχαριστω που μακουσατε

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: αφαιρεση μπερντεδων σε ταμπουρα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2013, 09:16:59 μμ »
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΝΤΕΔΕΣ ΔΕΝ  ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣΤΑ ΟΜΩΣ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ)ΘΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάριος-Κ.

• Jr. Member
  • **
Απ: αφαιρεση μπερντεδων σε ταμπουρα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 04, 2013, 11:42:04 μμ »
Δεν θα πάθει τίποτα φίλε μου ,αλλα δεν έχει λογική να τους βγάλεις,γιατί το μικρότερο ακουστικό διάστημα που θα αναπαράγεις που θα είναι κατανοητό είναι αυτό των 2 μορίων (το ένα απο τα διαστήματα απο την τετράδα των μπερντέδων).
Ισα ίσα θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και την θεωρία πάνω στην ανατολική μουσική ,η οποία δεν είναι τυχαίες νότες.
Εχουν ή έστω πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τονικές αποστάσεις ωστε να αποτυπωθούν σωστά οι ''δρόμοι''.

Tags: