Αποστολέας Θέμα: Tru Oil  (Αναγνώστηκε 23951 φορές)

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
Tru Oil
« στις: Απριλίου 03, 2013, 07:01:48 μμ »
Μαστορια γεια σας.
Χρησιμοποιησα πρωτη φορα σημερα το εν λογω λαδι και θα ηθελα να μαθω μερικες λεπτομερειες απο καποιους που εχουν εμπειρια με αυτο.
Ποια ειναι η διαδικασια???
Ενας φιλος μου οργανοποιος απο Λαμια μου ειπε τον τροπο που το δουλευει αυτος αλλα το μπουκαλακι αλλιως τα λεει πανω.
Keep on drumming.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Tru Oil
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 03, 2013, 09:51:47 μμ »
Κωστα μια φορα το χρησιμοποιησα και εγω ολο και ολο.
Την εφαρμογη την εκανα με ...φιλτρο του καφε (επειδη δεν αφηνει χνουδι), αλλα μπορει να γινει και με ενα παλιο φανελακι.
Κατ'αρχας χρησιμοποιησα Tru oil sealer and filler στα πρωτα χερια, για να γεμισουν πιο γρηγορα οι ποροι. Στη συνεχεια περνουσα 2-3 ελαφρια χερια σε ενα απογευμα, με αποσταση μερικων ωρων μεταξυ τους. Την επομενη ημερα λιγο τριψιμο με ατσαλομαλλο, για να εχει προσφυση το επομενο χερι και τριψιμο τοπικα με γυαλοχαρτο, για να φυγουν τυχον σκονες, τριχες, κτλ.
Το ποσα χερια θα χρειαστουν εξαρταται απο το ποσο glossy φινιρισμα θελεις. Για ενα ματ αποτελεσμα, 2-3 εφαρμογες των 3 χεριων πιστευω οτι αρκουν. Αν θελεις glossy look, το οποιο θα χρειαστει buffing, χρειαζεται οπωσδηποτε μεγαλυτερο παχος φιλμ.
Γενικοτερα θα ελεγα οτι θελει προσοχη στο χρονο στεγνωματος και καλο θα ηταν να αποφυγεις τα πολυ "παχια" στρωματα. Ο πολυμερισμος του γινεται με την επαφη του με τον αερα και οχι με την εξατμιση διαλυτων, οπως σε αλλα βερνικια. Γι'αυτο μετα το περας μια ημερας χρειαζεται οπωσδηποτε τριψιμο για να  "κολλησει" το επομενο στρωμα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2013, 10:23:44 μμ »
Μαστορια γεια σας.
Χρησιμοποιησα πρωτη φορα σημερα το εν λογω λαδι και θα ηθελα να μαθω μερικες λεπτομερειες απο καποιους που εχουν εμπειρια με αυτο.
Ποια ειναι η διαδικασια???
Ενας φιλος μου οργανοποιος απο Λαμια μου ειπε τον τροπο που το δουλευει αυτος αλλα το μπουκαλακι αλλιως τα λεει πανω.

ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ ΑΠ ΤΗ ΛΑΜΙΑ? ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2013, 10:45:28 μμ »
Ο Θωδορης Ραμμος... Φτιαχνει ηλεκτρικες αλλα και τυμπανα..
Γιαννη με το που περνας το λαδι το αφηνεις καθολου να στεγνωσει η το σκουπιζεις αμεσως???
Keep on drumming.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2013, 11:20:49 μμ »
Κωστα δεν το σκουπισα καθολου! Εβαζα μικρες ποσοτητες στο πανακι ανα τακτα διαστηματα, που αρκουσαν για να καλυψουν μια περιοχη. Πιστευω οτι με αυτο τον τροπο εχεις περισσοτερο κοντρολ ωστε να ειναι ισοπαχο το φιλμ της καθε στρωσης. Προσεξε μονο την υγρασια αυτες τις μερες. Αν δεις οτι σου κανει "κρατηρες" ή φυσσαλιδες, περνα πιο λεπτα χερια.

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 04, 2013, 03:06:55 μμ »
αυτά είναι απο την εγκυκλοπαίδεια που έχω φτιάξει με copy-paste......ολα ειναι απο το forum......λιγο χυμα......θα τα βρεις αν ψάξεις τα θεματα.......true oil θα δοκιμάσω και γω.......άν τελειώσω κάποτε αυτο που άρχισα.....μοιάζει πιο "ακίνδυνο" για αρχάριους.....και τσαπατσούληδες........
ελπιζω να βοηθησα...... :-* :-* :-*

TRUE – OIL

Φίλε immortalχ,  δεν έχω χρησιμοποιήσει -τουλάχιστον προς το παρών-Tru-oil για φινίρισμα μουσικών οργάνων, αλλά έχω ακούσει πως προσφέρει ένα από τα καλύτερα φινιρίσματα, (το χρησιμοποιούν πολύ και στις κιθάρες). Λοιπόν ,σήμερα ,μιας και έχω το «μέσον»       ρώτησα τον θείο μου για την τεχνική Tru-oil και μου είπε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα ,τα οποία με την πρώτη ευκαιρία θα τα εφαρμόσω. Τα παραθέτω και εδώ για όποιον ενδιαφέρεται:

1.   Προετοιμασία της επιφάνειας: Το επιμελημένο γυαλοχαρτάρισμα της επιφάνειας είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα. Ο κανόνας του φινιρίσματος είναι γνωστός, ξεκινάμε μ ε χονδρότερης  κόκκωσης γυαλόχαρτα και συνεχίζουμε με λεπτότερης. Στο ακατέργαστο ξύλο ακολουθούμε την παρακάτω σειρά: 80-120-180-220-280.

Κάθε επόμενο φινίρισμα ,με λεπτότερο γυαλόχαρτο, εξαλείφει τις γραμμές που αφήνουν στο ξύλο τα χονδρότερα προηγούμενα γυαλόχαρτα. Προς το τέλος της επεξεργασίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύ ψιλό ατσαλόμαλλο.Το γυαλοχαρτάρισμα να γίνεται με την κατεύθυνση των ινών του ξύλου και να χρησιμοποιούμε τάκους φινιρίσματος(sanding-blocks).

Ακόμη και οι πιο μικρές αμυχές μπορούν να φανούν περνώντας την επιφάνεια με έναν πτητικό διαλύτη,(λίγο οινόπνευμα ή νάφθα κάνει δουλειά). Εξαλείφουμε τις όποιες μικρές αμυχές φανούν με τον παραπάνω χειρισμό, χρησιμοποιώντας το πιο λεπτό γυαλόχαρτο που μπορούμε να βρούμε 400-600 και πάνω. Σκουπίζουμε πολύ καλά την επιφάνεια από τις σκόνες τριψίματος με ένα μαλακό πινέλο ή ακόμη καλύτερα με  πεπιεσμένο αέρα.

2.    Σε περίπτωση βαφής: Στην συνέχεια, αν θέλουμε να βάψουμε την επιφάνεια περνάμε την βαφή μας, με μαλακό πινέλο ή ένα σπόγγο. Μπορούμε να ελέγξουμε την απόχρωση της βαφής σε ένα κομμάτι ξύλου δοκιμής,(test wood), για να δούμε πως θα είναι στο περίπου η απόχρωση μετά την βαφή.

Εδώ ισχύει ο γενικός κανόνας που λέει πως όσο πιο πυκνό είναι το διάλυμα της βαφής τόσο πιο σκούρο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή θα έχουμε μεγαλύτερη ένταση στο χρώμα όπως λένε οι τεχνίτες. Περνώντας την βαφή μετά από δύο λεπτά ,με ένα καθαρό σπόγγο ,καθαρίζουμε την περιττή βαφή για να έχουμε μια ομοιόμορφη απόχρωση.

Αν θέλουμε ,μπορούμε να κάνουμε την βαφή να μπει πιο βαθειά στο ξύλο, τρίβοντας την με μια βούρτσα. Αφού περάσουμε τα χέρια που επιθυμούμε με ενδιάμεσο στέγνωμα της βαφής την αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.

3.   Πλήρωση των πόρων: Στην συνέχεια, ξεκινάμε την διαδικασία πλήρωσης των πόρων  ή οποία θα κάνει το ξύλο λείο σαν τζάμι. Περνάμε μια λεπτή στρώση Tru-oil ,με ένα καθαρό μαλακό πανί ,σε ολόκληρη την επιφάνεια ,ενώ  την αφήνουμε όσο χρειαστεί για να απορροφηθεί πλήρως, αφαιρούμε τυχόν πλεονάζων υλικό και αφήνουμε το ξύλο να τραβήξει για ένα 24-ωρο.

Δεν γυαλοχαρτίζουμε αυτήν την πρώτη στρώσηTru-oil. Την επόμενη ημέρα παίρνουμε ένα λεπτής κόκκωσης γυαλόχαρτο και το βρέχουμε καλά, θα κάνουμε wet-sanding και wood-filling ταυτόχρονα. Δουλεύουμε σε μικρή επιφάνεια κάθε φορά αλείφοντας Tru-oil και τρίβοντας με το υγρό γυαλόχαρτο. Η τριβή του γυαλόχαρτου με το λάδι ,σιγά-σιγά δημιουργεί μια πάστα πλήρωσης από την λεπτόκοκκη σκόνη του ξύλου ,ή οποία ταυτόχρονα με το τρίψιμο κλείνει τους πόρους.

Δουλεύουμε μικρή επιφάνεια κάθε φορά μέχρι να γίνει «γυαλί», αν μας κολλάει το γυαλόχαρτο μια σταγόνα ακόμη Tru-oil και συνεχίζουμε μέχρι να φινίρουμε και πληρώσουμε την επιφάνεια μας τέλεια. Καλύτερα να δουλεύουμε το γυαλόχαρτο μας κυκλικά για αποτελεσματικότερο γέμισμα των πόρων. Τα περισσεύματα της δημιουργηθείσας πάστας τα αφαιρούμε με ένα στεγνό πανί. Αφήνουμε άλλο ένα 24-ωρο για πλήρες στέγνωμα.

4.   Στρώσεις Tru-oil: Περνάμε την πρώτη στρώση Tru-oil σε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα μαλακό και καθαρό πανί. Αυτή η πρώτη στρώση είναι απορροφήσιμη και σφραγιστική, την αφήνουμε να στεγνώσει πλήρως. Την επόμενη μέρα εξετάζουμε για τυχόν ανωμαλίες στην επιφάνεια οι οποίες μπορεί να προκύψουν αν το πρώτο χέρι Tru-oil ήταν ιδιαίτερα παχύ,(να δουλεύουμε σε λεπτές στρώσεις), αν παρατηρήσουμε τυχόν ανωμαλίες τις εξαλείφουμε με πολύ λεπτό και απαλό γυαλοχαρτάρισμα. Καθαρίζουμε την επιφάνεια από τις σκόνες και περνάμε τις επόμενες στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. Η τελευταία στρώση περνιέται με ένα καθαρό και μαλακό πανί και η γυαλάδα που δημιουργείτε είναι απίθανη.

Μικρά «μυστικά»:

•   Πριν την βαφή ,μπορούμε να βρέξουμε ελαφρά τις επιφάνειες με χλιαρό νερό ώστε να σηκωθούν οι ίνες του ξύλου, μετά από 4-5 ώρες λειαίνουμε το ξύλο αλλάζοντας γυαλόχαρτα.
•   Δεν πρέπει να βιαζόμαστε στα στεγνώματα, η επίσπευση του στεγνώματος  με τεχνητά μέσα μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες στην βαφή.
•   Η βαφή πρέπει να στεγνώσει πλήρως για να δεχθεί η επιφάνεια τις στρώσεις Tru-oil.
•   Πριν το πέρασμα της πρώτης στρώσης βαφής μπορούμε να τρίψουμε το ξύλο με πέτσινη βούρτσα, η επιφάνεια γίνεται πιο λεία.
•   Η επεξεργασία και η εφαρμογή να γίνεται σε στεγνούς και ζεστούς χώρους, τα ξύλα να εγκλιματίζονται πριν επεξεργαστούν.
•   Η ξυλοβαφές δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία γιατί καταστρέφονται.
•   Τα πινέλα να μην έχουν δέσιμο με σύρμα,μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες στο βάψιμο.

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το Tru-oil:

1) Σε καλό καιρό μπορούμε να περάσουμε και 3-4 χέρια την ήμέρα ,αφού στεγνώνει γρήγορα.

2)Το μυστικό είναι να περνάμε όσο πιο λεπτές στρώσεις μπορούμε και να γυαλοχαρτίζουμε ελαφρώς ,ανάμεσα των στρώσεων,(μετά το στέγνωμα κάθε στρώσης).

3) Μπορούμε να φινίρουμε και σε semi-gloss, αφού αφήσουμε το τελευταίο χέρι να ξεραθεί καλά ,γυαλίσουμε με γυαλιστικό-κρέμα κεριού μέλισσας με πολύ λεπτό ατσαλόμαλλο.

TRU-OIL κάποιες επιπλέον πληροφορίες:

1)Υπάρχει και ειδικό σφραγιστικό πόρων για tru-oil αλλά και ο τρόπος που προαναφέρθηκε είναι ικανοποιητικός.
2)Το tru-oil μπορούμε να το βρούμε και σε μορφή σπρέι,γυαλίζει σαν λούστρο και είναι ταχυστέγνωστο.
3)Τα ξύλα που εμπεριέχουν διάφορα έλαια όπως η τριανταφυλλιά ή ο έβενος ,δυσκολεύουν πολύ το στέγνωμα, επίσης υπάρχει δυσκολία στεγνώματος αν οι επιφάνειες έχουν λινέλαιο.
4)Το tru-oil μπορεί να αραιωθεί και με νέφτι αλλά αυτό μακραίνει τον χρόνο στεγνώματος.
5)Το μπουκαλάκι με το tru-oil το σφραγίζουμε πολύ καλά κατά την αποθήκευση γιατί πετσιάζει εύκολα- το γυρνάμε ανάποδα.
6)Καλύτερα να πέρνουμε την ποσότητα που θέλουμε σε ένα πλαστικό ποτηράκι και το μπουκαλάκι να το κλείνουμε καλά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εδώ που είμαι όταν ζήτησα Tru oil με κοίταζαν σαν εξωγήινο    ,  καμιά άλλη πληροφορία πριν πάω στο Βόλο να κοιτάξω ?
συσκευασία ,μάρκα ??
.......................................................

Ψαξε σε καταστηματα με ειδη κυνηγιου. Η μαρκα ειναι Birchwood Casey (δεν ξερω αν υπαρχουν αλλες)
Πληροφοριακα, οποιος ψαχνει για Tru oil στην περιοχη της Θεσσαλονικης, θα βρει στο καταστημα http://www.hobbi.gr/
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 04, 2013, 08:41:54 μμ »
BOULIS αυτο ειναι οτι καλυτερο: Ολες οι πληροφοριες συγκεντρωμενες!
Οι περισσοτερες πληροφοριες, ειναι απο τον καταπληκτικο οδηγο βερνικιων του Γιωργου (Sforzando) ο οποιος με βοηθησε αφανταστα να κανω την πρωτη μου αποπειρα!

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 04, 2013, 11:26:36 μμ »
Boulis ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες τις οποιες θα δοκιμασω στο μελλον.
Μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα του Tru oil. Ανεβασα φωτο "Στα τυμπανα μου"
Keep on drumming.

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:41:52 πμ »
Παιδιά εδώ Ελλάδα ποιες μάρκες έρχονται?
Τι χρησιμοποιείτε?
 Κανά δυο λάδια που δοκίμασα ήταν απλά διαφανές βερνίκι, ενώ λινέλαιο που δοκίμασα ωμό κάνει πολύ καιρό να πολυμεριστεί

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 09:27:03 πμ »
Σαν νέο μέλος, χαιρετώ μία τόσο καλά καταρτησμένη και ανοιχτή ομάδα. Έχω δυο μέρες τώρα που ανακάληψα την "Πύλη" και δεν μπορώ να σταματήσω να διαβάζω.
Είμαι πολύ καινούργιος στο χώρο της κατασκευής και ξεκίνησα με κάτι εύκολο: ένα Cajon από κόντρα πλακέ συμήδας. Μέχρι τώρα, όλα καλά αλλά ήρθε η ώρα να ψάξω για βαφή, λουστράρισμα και στήλβωση και θα δοκιμάσω με Tru Oil.

Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει έναν άπειρο με το γυαλοχαρτάρισμα:

...Στο ακατέργαστο ξύλο ακολουθούμε την παρακάτω σειρά: 80-120-180-220-280.

Κάθε επόμενο φινίρισμα ,με λεπτότερο γυαλόχαρτο, εξαλείφει τις γραμμές που αφήνουν στο ξύλο τα χονδρότερα προηγούμενα γυαλόχαρτα. Προς το τέλος της επεξεργασίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύ ψιλό ατσαλόμαλλο.Το γυαλοχαρτάρισμα να γίνεται με την κατεύθυνση των ινών του ξύλου και να χρησιμοποιούμε τάκους φινιρίσματος(sanding-blocks)...

1. Καθώς το Cajon έχει μεγάλες και επίπεδες επιφάνειες, μπορώ να χρησημοποιήσω γυαλοχαρτιέρα; πιο συγκεκριμένα, έχω πρόσβαση και σε γυαλοχαρτιέρα ταινίας αλλά και σε παλμικό τριβίο. Η ταινίας μπορεί να ακολουθήσει τα νερά του ξύλου οπότε μάλλον το παλμικό θα πάει για τα λεπτά γυαλόχαρτα προς το τέλος.

2. Είχα δει κάποτε ότι μετά το πέρασμα του λούστρου με πινέλο (και κατά τη φορά των νερών) ο μάστορας περνούσε στεγνό το πινέλο και πολύ απαλά (ίσα-ίσα που άγγιζε τη φρέσκια επιφάνεια) με την άκρη του πινέλου ΚΟΝΤΡΑ στα νερά για να φύγουν τυχών γραμμές. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 01:57:10 μμ »
.....να σου θυμίσω ότι το κόντρα πλακε δεν είναι ξύλο.....
=1. το διαδοχικό γυαλοχάρτισμα δεν ισχύει εδώ.....το έχει ήδη γυαλοχαρτίσει ή μαμά του :-* :-*
       >> .......κάτω  άπο 220 νούμερο μάλλον δεν χρειάζεται.....
=2.  το τελείωμα με λαδάκι καλό και άγιο ..... αλλά εδώ έχεις και την κόλλα του κατασκευαστή......
       >> μάλλον θές χρώματα που δεν εμποτίζουν βαθιά = ΝΟ λαδάκια....... :'( :'( :'(
=3. Γυαλόχαρτο τελικής διαμόρφωσης μόνο με το χεράκι ...... και άσ είναι και για καχον που είναι τελείως επίπεδο......
      ..... λίγη η πείρα μου , αλλά μάλλον θα το επιβεβαιώσεις και σύ στο μέλλον........εκτός άν στήσεις φάμπρικα για 50 τεμ/μέρα.....
=4. ΨΑΞΕ ΚΑΙ  ΘΑ ΒΡΕΙΣ  ή serge la fam (???)   = ότι και να κάνεις όλα εξαρτώνται απο το υλικό :
        = ....τι πάχος έχει το τελευταίο φύλλο επίστρωσης του ply ;...
        = ....βρέξτο με νερό και οινόπνευμα να δεις πώς συμπεριφέρεται ή κόλλα του....
        = ...βάψε ένα δείγμα.....δώστο στο σκύλο σου να το παίξει για λίγο.....άστο στον ήλιο.....πλάι στη σόμπα .....στο ψυγείο...
            ...θα δείξει πόσο αντέχει.... :-* :-* :-*

ξεμεινα απο ιδέες ..... καλή τύχη......μπορεί  δηλαδή ...... αν σου απάντησει κάποιος σοβαρότερος........... :-[

κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Πασχάλης

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 09:07:16 πμ »
Ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις Boulis13.

Θα δω πως πάει και θα ενημερώσω ανάλογα.
Μια πληροφορία : Η κόλλα του κατασκευαστή είναι ρητίνη φαινόλης-φορμαλδεΰδης και είναι συμβατή τόσο με υλικά νερού όσο και με διαλυτών. Με όξινα υλικά δεν είναι πολύ φιλική.

Ο βλάκας, ποτέ...

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 12:32:14 πμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι που στεγνώνει γρήγορα (πχ tru oil) σε πολύ λεπτά στρώματα ώστε να μη ρουφήξει πολύ. Μή το ρίξεις στο ξύλο και το απλώσεις μετά. Βουτάς και στραγγίζεις το ύφασμα και το απλώνεις σε πολύ λεπτά στρώματα.

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 07:31:41 μμ »
....πασχάλη δες αυτό .... δεν ξέρω απο καχον, αλλά μοιάζει καλό.....

http://theamateurluthier.com/retirement/htmlpages/cajon1.html

Πασχάλης

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 20, 2013, 12:11:24 πμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι που στεγνώνει γρήγορα (πχ tru oil) σε πολύ λεπτά στρώματα ώστε να μη ρουφήξει πολύ. Μή το ρίξεις στο ξύλο και το απλώσεις μετά. Βουτάς και στραγγίζεις το ύφασμα και το απλώνεις σε πολύ λεπτά στρώματα.

Ευχαριστώ Δημήτρη για τη συμβουλή. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο για την εφαρμογή του TruOil και σκοπεύω να το ακολουθήσω κατά γράμμα.
Ο βλάκας, ποτέ...

Tags: