Αποστολέας Θέμα: συναρμογή μπράτσου/κορμού κιθάρας  (Αναγνώστηκε 2096 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.287
  • Αριθμός κατασκευών: -
συναρμογή μπράτσου/κορμού κιθάρας
« στις: Μαρτίου 31, 2013, 11:57:46 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Νέο μέλος, διαβάζω εδώ και λίγο καιρό, δεν έχω ποτέ ασχοληθεί με κατασκευή οργάνων (εκτός από μερικές ρυθμίσεις σε καβαλλάρηδες μπουζουκοειδών).

Σε κάποιο thread εδώ στο forum βρήκα αυτόν τον σύνδεσμο, που περιγράφει συναρμογή μπράτσου / κορμού κιθάρας με βίδες (αν το λέω σωστά, δεν ξέρω την δόκιμη ορολογία)
http://www.liutaiomottola.com/construction/Bolton.htm

Έχω να κάνω μια ερώτηση, επειδή πιθανότατα θα έρθει στα χέρια μου αυτή η κιθάρα που θα ‘θελα να επιχειρήσω να επισκευάσω .




Στον τάκο του μπράτσου (και πάλι ορολογία ?) διακρίνονται μια υποδοχή για βίδα και μια καβίλια.
Υποθέτοντας ότι (μπράτσο + ταστιέρα) δεν έχουν άλλα προβλήματα, πιστεύετε ότι αντικαθιστώντας την καβίλια με δεύτερη βίδα θα είναι δυνατή η συναρμογή με δυνατότητα ρύθμισης - όπως περιγράφεται στο παραπάνω link ?
Ευχαριστώ.

Νάσος

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.958
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: συναρμογή μπράτσου/κορμού κιθάρας
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2013, 09:00:49 μμ »
Πάρε πρώτα την κιθάρα στα χέρια σου και τα λέμε.
Και με μία βίδα μπορείς να ρυθμίσεις τη γωνία του  μπράτσου τοποθετώντας κάποια λεπτά κομμάτια καπλαμά πάνω ή κάτω απο τη βίδα, εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

efthymis

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 89
  • Αριθμός κατασκευών: 30
Απ: συναρμογή μπράτσου/κορμού κιθάρας
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 14, 2013, 08:58:57 πμ »
Δυνατοτητα ρυθμισης δεν χρειαζεσαι αντιθετα περισσοτερα προβληματα θα σου δημιουργησει.Τριψε και το καπακι στο σημειο που παταει η ταστιερα για να πιασει η κολα γιατι δεν ειχε κολησει καλα.Βαλε το μπρατσο στη σωστη γωνια και κολησε το μονιμα και καλα.Υπολογισε ωστε η χορδη στο 12 ο ταστο να εχει υψοςπεριπου 5-6 χιλιοστα.
Προσεχε και το υψος στο κοκαλο του καβαλαρη επισης
efthymis

Tags: