Αποστολέας Θέμα: SOS...Προβλημα με μπρατσο...!!!  (Αναγνώστηκε 3112 φορές)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
SOS...Προβλημα με μπρατσο...!!!
« στις: Μαρτίου 21, 2013, 04:22:47 μμ »
Λιγη βοηθεια παιδια...!!!...Λοιπον...εχω μια tele με μπρατσο απο squier (rosewood), και πριν τρεις μερες ηρθε ενα παλικαρι στο εργαστηριο, με μια Squier tele, να κανουμε τραμπα τα μπρατσα επειδη δεν τον βολευε η maple freatboard...εκανα την τραμπα, σεταρησα το οργανο επαιξε...ολα καλα...σημερα μου εστειλε μυνημα οτι το μπρατσο εφυγε απο τη θεση του 2-3 εκατοστα!!!...εννοειται οτι θα μου στειλει και φωτογραφιες και θα ερθει να το φτιαξουμε...αλλα ρωταω...υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο, ΧΩΡΙΣ να εχει τρακαρει το οργανο?...

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: SOS...Προβλημα με μπρατσο...!!!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 21, 2013, 05:15:29 μμ »
2-3 εκατοστα..? μηπως εννοεις χιλιοστα..? αν παρεις φωτογραφιες ανεβασε τις κι εδω να τις δουμε...

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2013, 05:27:07 μμ »
...λεω εκατοστα γιατι ετσι μου ειπε το παλικαρι...αν ειναι χιλιοστα θα το διαπιστωσω  κι εγω με τις φωτο που περιμενω κι απο κοντα...το ζητημα ειναι εαν αυτο που συνεβει ειναι δυνατον να συμβει...

sotosmaniac13

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 21, 2013, 05:43:33 μμ »
προς τα που εχει μετακινηθει το μπρατσο..?? προς τα πανω, οπως τραβανε οι χορδες..??

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 21, 2013, 05:50:50 μμ »
ναι...

sotosmaniac13

• Full Member
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 21, 2013, 05:59:51 μμ »
μπορει να γινει εαν το μπατσο υποχωρησε απο τις βιδες στο σωμα.. οι βιδες και στις δυο κιθαρες ειναι ιδιου μεγεθους..?? εαν οι βιδες στην κιθαρα σου ηταν μεγαλυτερες, τοτε το μπρατσο στην κιθαρα του φιλου σου μπορει απλα να χρειαζεται μεγαλυτερες ωστε να κρατηθει καλυτερα.. η γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεται να ανησυχεις και πολυ για το ενδεχομενο του χτυπηματος διοτι αν οντως τη χτυπησε, τοτε χρειαστηκε αρκετη δυναμη για να φυγει το μπρατσο, επομενως καποιο σημαδι χτυπηματος θα βρεις.. περιμενε λιγο να απαντησουν και τα υπολοιπα παιδια που μπορει να γνωριζουν καλυτερα..

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 21, 2013, 06:09:45 μμ »
φροντισα να κανω τραμπα και τις βιδες μαζι με το μπρατσο γι απολυτη εφαρμογη...προσπαθω να σκεφτω καποιο παραδοξο...δεν νοηται να φυγει μπρατσο απο την θεση του οσο κι αν ειναι το τενσιον των χορδων...πρωτα θα σπασουν οι χορδες και μετα θα φυγει το μπρατσο...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2013, 07:41:06 μμ από Stamart »

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 21, 2013, 07:02:18 μμ »
2-3 εκατοστα ειναι πολλα. Αλλα ας περιμενουμε φωτο γιατι ολο ειναι πιθανα...
Αντε να περασει η μερα....

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2013, 11:03:18 μμ »
Το μονο που μπορω να σκεφτω (αλλα ειναι και τρομερα απιθανο) ειναι οτι τα πασσα (αν μπορει να τα πει κανεις ετσι) μεσα στο μπρατσο να ειναι ταλαιπωρημενα απο πολλα βαλε-βγαλε. Και παλι πολυ δυσκολο να συμβει αυτο σε ολα. Ακομη και 2 βιδες διαγωνια ανετα συγκρατουν την ταση των χορδων. Αν συμβαινει παντως κατι τετοιο διορθωνεται ευκολα αν κολλησεις σφηνωτα καβιλιες απο καποιο σκληρο ξυλο και ξανανοιξεις τις τρυπες.

Tags: