Αποστολέας Θέμα: Τα τυμπανα μου.  (Αναγνώστηκε 44738 φορές)

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
Απ: Τα τυμπανα μου.
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 02:38:14 μμ »
Την ελια ειναι αμαρτια αλλα και μ@λ@κι@ (οπως λεει ο κουμπαρος μου) να την βαψεις....
Μεχρι τωρα μονο τα σφενδαμιτικα ταμπουρα εχω βαψει και μια καρυδια... Ο σφενδαμος δεν εχει ιδιαιτερα νερα..... Επισης και το πουρναρι μου αρεσει και δεν το βαφω....
Τις βαφες που χρησιμοποιω παντως αφηνουν τα νερα να φαινονται...
Wolf, εχω ξαναδει ζαντα ταμπουρο και ειναι ωραια πατεντα.... Οταν πας σε κατι τετοιο δεν εχεις σκοπο τον ηχο...
Και με την ευκαιρια αλλο ενα απο τα τελευταια που θα παει σε γνωστο νταμερ  της χωρας για δοκιμη...
Πυρογραφια παλι απο τον κουμπαρο... και τελικα ειμαι ευχαριστημενος απο την βαφη αν και αρχικα ειχα κατι αλλο στο νου μου να γινει
Keep on drumming.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 03:51:49 μμ »
 :-* :-*μπραβο ραμον

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 09:08:51 μμ »
Απίστευτη ομορφιά η ελιά!!!!!!
Μου βάζεις ιδέες φίλε μου .....................έχουμε καπου 170 δεντρα στην Ελασσόνα ....................... :-[ :-X

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 09:46:06 μμ »
Νικολα θα φας απογοητευση αν ασχοληθεις με αυτο το ξυλο.... Ενδεχεται ναα κοψειςς τρια δεντρα και να μην φτιαξεις ουτε ενα τυμπανο....
Αλλα οταν θα φτιαξεις ενα θα σε ανταμειψει και θα ξεχασεις τα καντηλια που κατεβαζες καθως εσχιζες τον κορμο και εβλεπες ολο κουφαλα και σχισηματα.......
Keep on drumming.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 09:57:32 μμ »
Κωστα είναι παρα πολυ ομορφα αυτά που φτιαχνεις, η ελια απλα εχει απιστευτη φυσικη ομορφια, δεν χρειαζεται ουτε βερνικι. Μια ερωτηση εχω όμως, γιατι φτιαχνονται με τον stave  τροπο και μετα λεπτενονται? Λεω εγω τωρα δεν θα μπορουσαν να στηθουν όπως οι δουγιες σε ένα αχλαδοσχημο, οι πολλες δεινουν κυκλικο σχημα, Η ακομα καλυτερα καμπυλονοντας δουγιες γυρω από το τυμπανο σε σειρες καθ υψος ώστε να εχουμε διαφορετικα χρωματα νερα ιδιότητες?   Στην πρωτη ερωτηση θα μπορούσαμε να εχουε και διαφορετικες διατομες καθ υψος, θα βοηθουσε?

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:15:15 μμ »
Γιαννη ποσο παχος θα εχει η δουγια??? Θα σηκωνει να τρυπηθει ωστε να μπουν τα lugs (βασακια)???
Οταν παμε σε αλλο σχημα τυμπανου παμε και σε αλλο ειδος, πχ τουμπελεκι.... Αυτα που λες φαινονται ενδιαφερον... Θα μπορουσες λες να φτιαξεις κατι τετοιο με δουγιες??
Αυτη τη μεθοδο (stave) που χρισημοποιω εγω σχεδον μονο custom drum builders την δουλευουν.... Οι εταιριες φτιαχνουν ply" τυμπανα δλδ με καπλαμαδες
Keep on drumming.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:30:06 μμ »
το παχος μπορει να είναι οσο το θελουμε. Το σχημα με τις διαφορετικες διατομες μου ρθε στο μυαλο από μια κατασκευη βαρελιού που ειχα κανει, οποτε ναι νομιζω ότι μπορω να το κανω.

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 11:22:44 μμ »
Δεν νομιζω οτι γινεται κατι τετοιο με δουγιες οπως λες αν καταλαβα καλα τι εννοεις... Τεσπα φτιαξε ενα τετοιο οπως το φανταζεσαι αλλα να εχεις υποψιν οτι αν πας σε δερμα εμποριου θα πρεπει να εχεις συγκεκριμενη εξωτερικη διαμετρο
Keep on drumming.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 12:10:07 πμ »
δεν εχω σκοπο να φτιαξω κατι τετοιο, απορια ειχα γιατι δεν γινεται ετσι που είναι πιο ευκολο και πιο οικονομικο σε ποσοτητα ξυλου.

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 01:36:33 μμ »
Ας πουμε οτι θελουμε το παχος του τυμπανου να ειναι 5 mm.... Μπορεις να κανεις τετοιες δουγιες και να καμπυλωθουν ως προς το μηκος??? Και ως προς το υψος να δωσεις τις κουρμπες για να εχουμε τις διαφορετικες διαμετρους (διατομες).... Επισης το φιλημα" μεταξυ των δουγων θα ειναι τοσο καλο ωστε να κολησουν με την κολλα και να μην φαινεται οτι εχουν αποσταση???
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω εκτος αν εσυ ειπες κατι αλλο και δεν το επιασα...
Keep on drumming.

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #145 στις: Μαΐου 24, 2014, 09:35:53 μμ »
Χαιρετω το φορουμ....
Μπαινω συχνα και βλεπω με χαρα το φορουμ να μεγαλωνει και οι πολυ καλες δουλειες να συνεχιζονται.
  Πλεον ειμαι κι εγω ετοιμος να σας παρουσιασωτο πρωτο και μοναδικο στον κοσμο ντραμ σετ απο ελια, και ειμαι πολυ περηφανος γι' αυτο.
 Ευχαριστω τον φιλο ξαδερφο γειτονα Μακη που με βοηθησε με τα λουστρα και τον κουμπαρο μου για το Logo"
Το επομενο σαββατο θα δωσουμε ενα live στο λιμανι του νησιου με τους  (ντοπιους) εγγλεζους και πιστευω να κανω κανα βιντεακι....
Keep on drumming.

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #146 στις: Μαΐου 24, 2014, 09:59:11 μμ »
Θε'ι'κό

κατι λιγότερο θα τα αδικούσε      RESPECT  φίλε

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #147 στις: Μαΐου 24, 2014, 10:03:46 μμ »
χωρις να θελω να μειωσω τις προυγουμενες δουλειες σου Κωστα, αυτο το σετ ειναι απλα απιστευτο! Αυτη η ελια οπου και να μπει, δινει αλλο χαρακτηρα στην κατασκευη!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #148 στις: Μαΐου 24, 2014, 10:05:27 μμ »
Υπέροχα!
Συγχαρητήρια για την καταπληκτική σου δουλειά που μας θυμίζει πως δεν είναι μόνο τα έγχορδα.
Τα βλέπω και τα ξαναβλέπω. Τι όμορφο ξύλο η ελιά ρε παιδιά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2014, 10:19:17 μμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ramon

• Full Member
« Απάντηση #149 στις: Μαΐου 24, 2014, 10:13:15 μμ »
Να στε καλα παιδια.....
Μερικες ακομη.....
Keep on drumming.

Tags: