Αποστολέας Θέμα: πουρνάρι  (Αναγνώστηκε 18748 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: πουρνάρι
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 15, 2013, 06:16:50 μμ »
ΒΑΛΕ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΑΜΠΟΥΡΑ........ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 15, 2013, 09:35:26 μμ »
ΒΑΛΕ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΑΜΠΟΥΡΑ........ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

Να σε δω που θα βάλεις τόνους εσύ στα κεφαλαία!!! ;D ;D ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 16, 2013, 06:40:04 μμ »
ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΩ.......

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:00:39 πμ »

Μου κανει εντυπωση ο,τι διαβαζω για τους αριους σημερα εδω μεσα. Το οτι ειναι σπανιο δεντρο και σε μια αλλη κουβεντα (παλι για μια κομμενη καρυδια) οτι δεν κανουνε χοντρους κορμους. Στην αυλη μας στην Ικαρια υπάρχουν καμποσοι αργιοι (αργιους τους ηξερα μεχρι σημερα-μαλλον θα ειναι καριωτικο). Ολοι με χοντρο κορμο.. ο ενας ειδικα ειναι τεραστιος, δε χωραει στην αγκαλια κανενος. Το σπιτι ειναι του 1881 και υπηρχε ακομα και τοτε το δεντρο αυτο. Αυτο ομως δε νομιζω να λεει κατι για το μεξεθος. Δε μεγαλωνουν ολα τα χρονια της ζωης τους. Υπαρχουν αργιοι 500 ετων που ειναι σχετικα μικροι. Επισης δε γνωριζα πως το ξυλο του χρεισιμοποιειται στην οργανοποιεια. Μπορειτε να μου πειτε για τι μερη του οργανου και σε τι οργανα, οπως επισης τι ειδους ξυλο ειναι;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:11:40 πμ »
ωστε ετσι ε ? Ικαριοτησα εισαι? ξερεις ενα μαγαζι στην Λαγκαδα που λεγετε ...στο καμπι?   Εχω ονειρο ζωης να ερθω στην Ικαρια

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:39:06 πμ »

Μου κανει εντυπωση ο,τι διαβαζω για τους αριους σημερα εδω μεσα. Το οτι ειναι σπανιο δεντρο και σε μια αλλη κουβεντα (παλι για μια κομμενη καρυδια) οτι δεν κανουνε χοντρους κορμους. Στην αυλη μας στην Ικαρια υπάρχουν καμποσοι αργιοι (αργιους τους ηξερα μεχρι σημερα-μαλλον θα ειναι καριωτικο). Ολοι με χοντρο κορμο.. ο ενας ειδικα ειναι τεραστιος, δε χωραει στην αγκαλια κανενος. Το σπιτι ειναι του 1881 και υπηρχε ακομα και τοτε το δεντρο αυτο. Αυτο ομως δε νομιζω να λεει κατι για το μεξεθος. Δε μεγαλωνουν ολα τα χρονια της ζωης τους. Υπαρχουν αργιοι 500 ετων που ειναι σχετικα μικροι. Επισης δε γνωριζα πως το ξυλο του χρεισιμοποιειται στην οργανοποιεια. Μπορειτε να μου πειτε για τι μερη του οργανου και σε τι οργανα, οπως επισης τι ειδους ξυλο ειναι;

Ειρήνη δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, αλλά μπορείς να βγάλεις φωτογραφία αυτό το άριο; Δεν έχω δει άρια σε αυλές παρά μόνο σε δάσος και θα ήθελα να δω τη διαμόρφωσή του σε ανοιχτό χώρο. Επειδή είναι βελανοειδές ζει πάρα πολλά χρόνια οπότε δεν είναι παράξενο να είναι και πιο γέρικο.

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 07, 2013, 03:55:30 μμ »
Απο μερος σε μερος εχουν διαφορα τα δεντρα. ακομη και στο καρπο τους. Επισης και η σκληροτητα του ξυλου απο μερος σε μερος ειναι διαφορετικη.
Οσον αφορα τους αριους.... και σε ενα αλλο τοπικ που μιλουσαμε σχετικα. Στο νησι μου οπως ειπα δεν κανουν καρπο και οι παλιοι λενε οτι δεν ξαναγινονται τα δεντρα αυτα αν τα καψεις γι' αυτο και οι ντοπιοι δεν τα κοβουν.
Μετα απο παρεμβαση του Κουρου αναθεωρησα και εψαξα λιγο στο νετ και τους αριους που βρηκα δεν μοιαζουν με τους δικους μας. Και ο εδω αριος ειναι ειδος αγριας βελανιδιας απο οτι ξερω αλλα δεν κανει βελανιδια.
Εδω λενε οτι το δεντρο αυτο ειναι υπεραιωνοβιο. Δλδ εχουμε δεντρα τα οποια τα υπολογιζουν και 500 χρονων τα οποια εχουν διαμετρο κορμου περιπου 30 εκατοστα.
Και εγω θα τραβηξω φωτο να σας δειξω το δικο μας αριο και θα ηταν πολυ ενδιαφερον να δω και της Ειρηνης
Keep on drumming.

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 07, 2013, 08:20:51 μμ »
οι φωτογραφιες ειναι μεγαλες και μου λεει οτι πρεπει να ειναι μεχρι 500Κ. Υπαρχει αλλος τροπος να τις ανεβασω?

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 07, 2013, 08:36:12 μμ »
ωστε ετσι ε ? Ικαριοτησα εισαι? ξερεις ενα μαγαζι στην Λαγκαδα που λεγετε ...στο καμπι?   Εχω ονειρο ζωης να ερθω στην Ικαρια

Ναι,στη λαγκαδα βαφτιστηκα.Εχει ενα μαγαζι ολο κι ολο, δε θυμαμαι πως λεγεται ομως. Ειναι τρομερο μερος μες στα πλατανια, αν και υπεστη καποιες καταστροφες το 2010 απο καταρακτωδη βροχη. Ειναι το πρωτο κατοικισιμο μερος της Ικαριας και παρ'ολα αυτα ακομα και σημερα δεν εχει ρευμα. Η ταβερνα λειτουργει με γεννητρια. Στη Λαγκαδα γινεται το μεγαλυτερο πανηγυρι στις 15 Αυγουστου. Να ερθεις! Και να παρεις και την οικογενεια αν εχεις. Αλλα θα σε συμβουλευα αν θες να δεις την πραγματικη ομορφια του νησιου, να μην πας μες στον αυγουστο, και να κατσεις τουλαχιστον 1 εβδομαδα. Και αμα χρειαστεις κατατοπιση και βοηθεια, θα χαρω.

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 08, 2013, 07:49:35 μμ »

Ειρήνη δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, αλλά μπορείς να βγάλεις φωτογραφία αυτό το άριο; Δεν έχω δει άρια σε αυλές παρά μόνο σε δάσος και θα ήθελα να δω τη διαμόρφωσή του σε ανοιχτό χώρο. Επειδή είναι βελανοειδές ζει πάρα πολλά χρόνια οπότε δεν είναι παράξενο να είναι και πιο γέρικο.

Κουρε η αυλη ειναι δασωηδης, οπως στην πρωτη φωτογραφια. Ανεβαζω και 1 φωτογραφια του κορμου ο οποιος χωριζεται στα 3 και αλλη μια που δειχνει τη φυλλωσια του. Θα κατεβω Ικαρια μες στη βδομαδα οποτε θα μπορω να βγαλω φωτογραφιες που φαινεται κανονικα το μεγεθος. Γνωριζω οτι ειναι ειδος αγριοβελανιδιας, παρ'ολα αυτα οσοι αργιοι υπαρχουν στην αυλη μου κανουνε φουλ βαλανια, σνακ για το γουρουνακι. ;D Επισης εχω ακουσει αρκετες φορες οτι τα πολυ παλια τα χρονια το 80% της Ικαριας ηταν καλυμμενο απο αργιους και μεγάλους πρινους.

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 08, 2013, 07:52:04 μμ »
Δεν καλοφαινεται το πραγματικο μεγεθος του δεντρου αλλα φανταζομαι μπορειτε να παρετε μια ιδεα.

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 08, 2013, 08:11:07 μμ »
Θα θελα μια κοντινη απο το φυλλωμα και τον κορμο.....
Keep on drumming.

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 08, 2013, 08:54:13 μμ »
Ενταξει, την επομενη εβδομαδα!

Ειρήνη

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 13, 2013, 09:27:12 μμ »

Χαιρεται, τελικα δεν καταφερα να κατεβω στο νησι λογω απεργιων, οποτε τωρα το πασχα. Ομωσ βρηκα μια αλλη φωτογραφια του κορμου.

Tags: