Αποστολέας Θέμα: προβλημα με ρουτερ  (Αναγνώστηκε 4383 φορές)

john 2004

• Hero Member
προβλημα με ρουτερ
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 08:18:40 μμ »
μαστορια εχω μια ερωτηση για ενα ρουτερακι μεταχειρισμενο που θελω να προσαρμοσω σε μια πατεντουλα μου. το ρουτερ ειναι ενα felisatti 245 28000 στροφες. οταν το δοκιμασα παρατηρησα απο τις πισω χαραμαδες που εχει για να αεριζεται οτι μεσα φαινονται πολυ εντονοι σπινθηρες. ειναι φυσιολογικο η ειναι ετοιμο να γινει λαμπαδα? ακομα και σε ενα dremel οταν ξεκινα φαινεται σπινθηρας  αλλα στιγμιαια, οχι συνεχομενα.

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 08:44:44 μμ »
θέλει αλλαγή καρβουνάκια ίσως ???
μερικά εργαλειάκια που έχω έχουν ενα μικρό "παραθυράκι" που ανοίγει για έλεγχο - αλλαγή καρβουνακίων.
Αν δεν έχει το δικό σου , θέλει άνοιγμα (κατσαβίδια κλπ)
Αν είναι εντελώς στα τελευταία τους θα πρέπει να ψιλοπαίζουν και οι στροφές (σαν να είναι "αναποφάσιστο" που θα σταθεροποιήσει τα rpm του)
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 08:54:41 μμ »
οχι οι στροφες ειναι σταθερες

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 09:41:31 μμ »
Γιαννη οπως ειπε και ο Boulis οταν σπινθηριζει κατα παση πιθανοτητα ειναι καρβουνακια. Μπορει να ειναι στα τελευταια τους και να θελουν αλλαγη ή απλως να εχουν χασει το σχημα τους και να χρειαστουν λιγο τριψιμο για να πατανε καλα στο συλλεκτη. Δεν αποκλειεται ομως και ο ιδιος ο συλλεκτης να εχει φθαρει και εκει θελει μαστορα και ισως να μην αξιζει και το κοστος επισκευης. Βαλε καλου κακου καινουργια καρβουνακια για να δεις τι φταιει.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 09:51:27 μμ »
Καλησπερα φιλοι μου!!

Και εμενα εδω και καμποσο καιρο το dremel ακουγεται περιεργα και μερικες φορες
χανει τις στροφες αλλα μετα απο λιγο επανερχεται!!
Εχει δυο πιθανα σημεια για καρβουνακια αλλα δεν εβγαλα ακρη!!
Γνωριζει κανεις τιποτα;

dremel 400

chris

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 10:09:05 πμ »
Θά τό πώ πάλι. Τά σημερινά dremel είναι ότι χειρώτερο υπάρχει στήν αγορά καί τά ποιό ακριβά. Πώς τό ξέρω? νά σάς τό πώ. Τό πρώτο dremel  πού αγόρασα ήταν τό 1980 γιά μιά δύσκολη λεπτοδουλειά πού είχα νά κάνω σέ ένα μηχάνημα.  Θυμάμαι πολύ καλά τό αγόρασα από τόν ΟΙκονομίδη σάν τότε 40 χιλιάρικα δραχμές. πολά λεπτά γιά τήν εποχή εκείνη. Χαλάλι όμως. Είναι τό γνήσιο made  USA.  τό δουλεύω από τό 1980 ανελοιπώς  δέν μέ άφησε ποτέ καί μέ έκανε ότι κιάν έκανα άψογα. ¨Εχω από τα΄σημερινά άλλα δύο Made mexiko   από τήν πρώτη κιόλας φορά πού τό χρησιμοποίησα βγήκε πέ. τό πήγα πίσω ευτυχώς τό πήρα από τήν Θεσσαλονίκη τά παιδιά πολύ σωστά μού τό αλλάξαν μέσα σέ δύο μέρες μέ καινούριο. φυσικά καί αυτό πού πήγα πίσω καινούριο ήταν. Αυτό τώρα όταν τό θέλη παίρνη μπρός όταν δέν θέλη δέν δουλεύη μέ τίποτα. Τό άλλο πού έχω εκεί πού δουλέυη σταματάει χωρίς λόγο καί καμιά μέρα θά φάω κανένα δάκτυλο. Αυτά τά λέω από πείρα στά τρία διαφορετικά dremel πού έχω. Καί φυσικά όλα τά σημερινά επώνημα εργαλεία δέν έχουν καμία σχέση μέ τά παλαιά.

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 12:41:26 μμ »
σωστός ο Χρήστος. Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Ξεκινούσε όποτε ήθελε κλπ. Το άλλαξα με καινούριο, αλλά μετά από 3 μήνες άρχισε κι αυτό να κάνει νούμερα. Ίσως να είναι χρήσιμο να μάθουμε πως αλλάζουμε καρβουνάκια, που τα προμηθευόμαστε, το εδωτερικό του dremel κλπ

chris

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:47:02 μμ »
Αλοίμονο άν σέ 3 μήνες  ή ακόμα σέ 3-5 χρόνια  αλλάζαμε καρβουνάκια τά καρβουνάκια θά φαγοθούν ανάλογα μέ τή χρήση αλλά σέ πολά χρόνια καί από πολές ώρες δουλειάς.Εγώ σέ 33 χρόνια ούτε καρβουνάκια ούτε τίποτα δέν άλλαξα. Τά τωρινά εργαλεία έχουν διακόπτες τής πλάκας καί όλα τά γρανάζια πλαστικά καί μέ λίγο ζόριζμα σπάνε. ΕΪναι θέμα κακής κατασκευής καί εξαρτημάτων κακής ποιώτητας.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 07:42:33 πμ »
Μιας και το συζητησαμε πηγα εχθες να αλλαξω τα καρβουνακια και με το που εβγαλα το πλαστικο πορτακι εσπασε η υποδοχη που κραταει το ελατηριο και βγηκει off το εργαλειο!
Να δω τωρα αν θα βρω το ανταλλακτικο!

Tags: