Αποστολέας Θέμα: αυλακι truss rod  (Αναγνώστηκε 8643 φορές)

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
Απ: αυλακι truss rod
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 01, 2013, 08:12:30 πμ »
Οπως ειναι οι μαγνητες σε P bass ας πουμε; Λογικα θα δουλεψει.
Αν επιμεινεις τελικα για πλατανο στο μανικι, κοψτο 3 κομματια, γυρνα το μεσαιο αναποδα και κολλησε τα. Τουλαχιστον θα ελαχιστοποιησεις την ταση του να "γυρισει".
Ακριβώς σαν το p bass......
Σώστο το κόψιμο σε 3 κομμάτια ..... και δεν κοστίζει .... αλλά έχω μόνο δισκοπρίονο πάγκου με οδηγό (με κορδέλλα θα ήταν καλύτερα??)...... και μετά θα θέλει πάλι ψιλοπλάνη ........... πολύ πρόσθετη δουλειά ................... αλλά ΟΚ .........λίγο εξασφάλιση απο μελλοντικά προβλήματα .................. πολύ δουλειά - πολύ διασκέδαση...........

ο πλατανος ειναι ξυλο με νερα στριφνα και γυρνανε...δε στο συνιστω για μανικο επ ουδενι...

θα βάλω φώτο ....... μετά το κόψιμο στα τρία .......... για πλήρη νεκροψία........
θα επιμείνω μέχρι τέλους να το χρησιμοποιήσω .......... έχει συναισθηματική αξία ............
Το κρεββάτι του παππού πρέπει να ζήσει .......... κάπως....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 01, 2013, 01:23:18 μμ »
Με δισκοπριονο παγκου θα χρειαστει ελαχιστο πλανισμα. Πολυ καλυτερα απο κορδελα παντως

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 07:06:28 μμ »

αυτο ειναι το μανίκι που έλεγα "ισιωμένο" στην πλάνη
Τι είναι τελικά ?? φαίνεται για οξιά ή πλατάνι ??

και αυτή είναι η κατασκευή μου τελειωμένη (είμαι σίφουνας ο κεράτάς ..... μόνο οι χορδές της λείπουν  ;D ;D ;D )

κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 07:14:46 μμ »
 ειναι οξυα απο οτι βλεπω,σε μια φωτο εχεις την χρυσαλιδα που κανει και μοιαζει με πλατανο,να λεμε την αληθεια...αν το βαλεις και στο σωμα θα σου βγει οντως βαρυ...δεν ξερω αν επειδη ειναι "κομμενη¨σε σχημα αν ειναι ελαφρυα τελικα!..παντως αν θες την γνωμη μου ,στο τελικο φινιρισμα να βαφτει και να μην αφησεις τα νερα της οξυας....περι ορεξεως...... :)

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 08:39:59 μμ »
Αυτό που ονόμασες "χρυσσαλίδα" είδα και γώ και αμφισβήτησα την οξιά (που έχω δει πολλές σε έπιπλα της σειράς).
Βάρος δεν έχει ιδιαίτερα αυξημένο .
Η οξιά για το σώμα (πάγκου κουζίνας) που ψιλοφάίνεται στις φωτο είναι όντως κουρσούμι ............ αλλά έχω σκοπό να την φάω για τα καλά .................. στο πάνω μέρος θα αφήσω και μιά μεγαλούτσικη τρύπα με τa "δακτυλάκια" ala steve vai ...... θα κάνω και μιά πλαγιοκοπή στο ακούμπημα του μπράτσου ...... το μισό βάρος έφυγε.
Για τη βαφή ούτε που το σκέφτηκα ακόμα ...... κάτσε να δούμε τι θα βγεί πρώτα ..... έχουμε και τζάκι ........ και φυσικά υπάρχει πάντα και μιά δεύτερη ευκαιρία ....... και τρίτη ....... και τέταρτη...........

Ο δείκτης νοημοσύνης και ο μέσος όρος ζωής των Αμερικανών πρόσφατα διασταυρώθηκαν πηγαίνοντας προς αντίθετες κατευθύνσεις
George Carlin, 1936-2008, Αμερικανός κωμικός

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 09:24:34 μμ »
Χαχα! Φιλε Boulis σε παω για τον τροπο που αντιμετωπιζεις τα πραγματα!
Μου αρεσει πολυ το σχημα του headstock αλλα απο οτι βλεπω εχεις σημαδεψει για 9 χορδες? Τσεκαρε μονο αν σου χωρανε τα δυο κλειδια στην κορυφη. Και το σωμα ειναι ωραιο και πολυ ιδιαιτερο, αλλα προσωπικα θα του εδινα μια εσωτερικη καμπυλη στο επανω μερος, οπως περιπου ειναι και οι strandberg. Φυσικα, γουστα ειναι αυτα!
Πολυ ενδιαφερον το project παντως και περιμενω την συνεχεια!

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 06:52:39 πμ »
Χαχα! Φιλε Boulis σε παω για τον τροπο που αντιμετωπιζεις τα πραγματα!
Μου αρεσει πολυ το σχημα του headstock αλλα απο οτι βλεπω εχεις σημαδεψει για 9 χορδες?..............
 Και το σωμα ειναι ωραιο και πολυ ιδιαιτερο............!
Πολυ ενδιαφερον το project παντως και περιμενω την συνεχεια!
Αν ήξερα τι κάνω θα ήμουν σοβαρότερος ..... προς το παρόν δεν με παίρνει....
Το σχήμα του headstock ειναι "κλεμμένο" απο το net (προφανώς)........ηταν για 6+2 κλειδιά , αλλά λόγω σχήματος και κακής αντιγραφής μου κάθισαν 5+3 ....... το πάνω "μικρό" είναι άκυρο.
Και το σώμα απο το net το ξεπατίκωσα ..... ελπίζω να μην μου ζητήσουν copyright όταν θα στήσω την γραμμή παραγωγής  ;D ;D
BTW........ Αυτόν τον Stakker Lee πρέπει να τον κάνουμε επιτιμο μέλος ..... με το net όλα γίνονται........ δε θα πεί όχι ο άνθρωπος !

Tags: truss rod