Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών

Υλικά οργανοποίας => Εργαλεία => Μήνυμα ξεκίνησε από: gdask στις Ιανουάριος 18, 2013, 07:04:13 μμ

Τίτλος: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: gdask στις Ιανουάριος 18, 2013, 07:04:13 μμ
Καλησπέρα.

Δεν βρήκα άλλο παρόμοιο θέμα στο φόρουμ οπότε σκέφτηκα να ανοίξω ένα για να μπορούμε να γράφουμε τι υλικά (γάντια, μάσκες κτλ) χρησιμοποιούμε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας όσο καταπιανόμαστε με το αγαπημένο μας χόμπι, αλλά και γενικότερες συμβουλές προστασίας. Δυστυχώς σαν αρχάριος δεν μπορώ να μεταδώσω εμπειρίες αλλά μόνο να λάβω προς το παρόν.

Εγώ προς το παρόν και μιας και πολύ σύντομα θα αρχίσω την πρώτη μου κατασκευή κοιτάζω για γάντια, μιας και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να μου κοπεί κανένα δάχτυλο και να μην μπορώ να παίξω μουσική μετά. Υπάρχουν γάντια κατάλληλα για προστασία από πχ σέγα χειρός ?

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Χάρης στις Ιανουάριος 18, 2013, 08:27:17 μμ
Ωτοασπίδες πρόσφατα παρέλαβα της Peltor τις κίτρινες (optime 1)
 [ You are not allowed to view attachments ]  
οι οποίες εξασφαλίζουν εξασθένηση του θορύβου 27 dB, και έχουν πολύ άνετη εφαρμογή στα αυτιά και το κεφάλι χωρίς να κουράζουν από το σφίξιμο ή το βάρος. Για τα μηχανήματα που έχω είναι ικανοποιητικές. Αν θέλει κάποιος μεγαλύτερη προστασία από το θόρυβο υπάρχουν και οι optime 2 με 31 dB εξασθένηση και οι optime 3 με 35dB εξασθένηση.

Όσο για μάσκα πήρα να δοκιμάσω μια της 3M
 [ You are not allowed to view attachments ]
η οποία έχει μόνιμα φίλτρα και δεν αλλάζουν. Από το Σ/Κ θα ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ αλλά μάλλον πρέπει να περάσει λίγος καιρός μέχρι να δω πόσο αντέχουν τα φίλτρα.

Τώρα για τα γάντια δεν ξέρω αν σου παρέχουν προστασία και αν είναι βολικά όταν χειρίζεσαι τέτοια εργαλεία. Μπορεί να κάνω και λάθος. Εμένα δεν με βολεύουν. Μόνο στη μεταφορά χρειάστηκα γιατί είχα γεμίσει σκλήθρες από τα μαόνια. Σίγουρα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% όταν κόβεις και πλανιάρεις που τοποθετείς τα χέρια σου. Κάποιος από τα υπόλοιπα και πιό έμπειρα μέλη του φόρουμ θα σου απαντήσει ακριβέστερα σε αυτό.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Nikos στις Ιανουάριος 18, 2013, 08:30:53 μμ
Να προσέχεις και να έχεις το νου σου,ειδικά όταν δουλεύεις μεγάλα μηχανήματα όπως κορδέλα και πλάνη και δίσκους,και να μην φοράς δαχτυλίδια η βραχιόλια γιατί αμα σου πιάσει το χέρι π.χ η κορδέλα θα είναι ακόμα πιο μοιραίο θα στο γραπώσει.
Η σέγα χειρός δεν μου φένεται ιδιαίτερα αιπικύνδυνη αρκεί βέβαια να προσέχουμαι, δεν νομίζω οτι θέλει ειδικά γάντια, όταν κόβεις κάτι θα το σφίγγεις με σφικτήρες τύπου f στον πάγκο, εκεί που θα κόψεις πρέπει να προεξέχει το κομμάτι, ποτέ το χέρι από κάτω όταν κόβεις γιατί καταλαβαίνεις τι θα γίνει.
επίσης να προσέχεις με τα σκαρπέλα πολύ και να τα έχεις ακονισμένα, διότι αν δεν κόβουνε είναι ακόμα πιο επικύνδυνα.
Πάνω απο όλλα υπομονή και επιμονή τακτοποιημένοι πάγκοι και εργαλεία, σκούπισμα από τα ροκανίδια και άλλα, και σιγά σιγά η αγουρίδα γίνεται μέλι.
Εγώ πολλές φορές από την βιασύνη μου και πιο παλιά την απηρεία μου έιχα ευτυχώς μικρά ατυχήματα (μέχρι τώρα).
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Κοῦρος στις Ιανουάριος 18, 2013, 08:34:14 μμ
Φίλε Γιάννη, πολύ σωστό θέμα.

Αυτά που λένε ο Χάρης και ο Νίκος είναι πολύ σωστά.

Εγώ θα προσθέσω ότι για όλα τα εργαλεία η βασικότερη προφύλαξη είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ. Ειδικώς για τους αρχάριους όταν πιάνουν εργαλείο που κόβει, πρέπει να προσέχουν πρώτα την ασφάλειά τους και μετά το ξύλο που κόβουν.

Πριν ξεκινήστε ένα εργαλείο, διαβάστε ΟΛΕΣ τις οδηγίες χρήσης και ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ. Πιστέψτε με θα εκπλαγείτε με τις οδηγίες που υπάρχουν και δεν τις φανταζόσασταν καν.

Για τη σέγα χειρός που λες, το βασικότερο είναι να μην βάζεις τα χέρια σου κάτω απ' το ξύλο που κόβεις. Επειδή δεν βλέπεις ούτε την πριονόλαμα αλλά ούτε και τα χέρια σου, είναι πολύ εύκολο να .......... ψάχνεις κανά δάχτυλο στο πάτωμα.    :'( :'( :'(

Υπάρχουν κάποια γάντια από Kevlar με ενίσχυση λεπτών συρμάτων κάτω απ' το μαύρο πλαστικό στις παλάμες (όπως της φωτογραφίας) που τα χρησιμοποιώ όταν κόβω με τη φρέζα μικρά διακοσμητικά από MDF χρησιμοποιώντας πρότυπα και τώρα με το αλυσσοπρίονο όταν κλαδεύω. Είναι δύσχρηστα για λεπτοδουλειές και δεν μπορώ να σου πω πόσο ασφαλή είναι γιατί Δόξα Τω Θεώ δεν έτυχε ακόμα να τα ακουμπήσει κάποια κόψη απ' αυτές που χρησιμοποιώ. Μεταξύ μας όμως μην τα πολυεμπιστεύεσαι ούτ' εσύ.

 [ You are not allowed to view attachments ]

Το καλύτερο όπως προείπα είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ.

Πείτε και οι υπόλοιποι τη γνώμη σας παιδιά. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

Υ.Γ. Φίλε Χάρη τα φίλτρα της μάσκας νομίζω ότι καθαρίζονται με φύσηγμα πεπιεσμένου αέρα από μέσα αν δεν αποσυναρμολογούνται.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: yiannis στις Ιανουάριος 18, 2013, 08:43:33 μμ
Και εγώ θα συνιστούσα πάνω από όλα προσοχή!
Και να προσθέσω και γυαλιά προστασίας για τα πολύτιμα ματάκια μας γιατί το ροκανιδι είναι επικύνδυνο και αυτό το ρημάδι..

Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Χάρης στις Ιανουάριος 18, 2013, 08:57:29 μμ
Υ.Γ. Φίλε Χάρη τα φίλτρα της μάσκας νομίζω ότι καθαρίζονται με φύσηγμα πεπιεσμένου αέρα από μέσα αν δεν αποσυναρμολογούνται.


Όντως καθαρίζονται απλά δεν γνωρίζω πόσο καιρό διατηρείται κατάλληλη για χρήση.

Εδώ βρήκα ένα βιντεάκι που δείχνει πως τοποθετείται και πως καθαρίζεται.

3M Half Mask Respirators 4000 Series (http://www.youtube.com/watch?v=Bk27bCFbaag#)


Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι ο αέρας όταν εκπνέουμε βγαίνει από μπροστά και όχι από το πλάι της μάσκας (που είναι σε επαφή με το πρόσωπο) με αποτέλεσμα να μην θολώνει τα γυαλιά, είτε είναι μυωπίας είτε προστατευτικά.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Χάρης στις Ιανουάριος 18, 2013, 09:10:18 μμ
Και ένα άλλο πολύ χρήσιμο

Kickback on Camera! (http://www.youtube.com/watch?v=u7sRrC2Jpp4#ws)
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: immortalx στις Ιανουάριος 18, 2013, 09:33:02 μμ
Μπραβο στον φιλο που ανοιξε το θεμα!
Μιας και δοθηκαν μερικες συμβουλες συμπληρωνω και εγω:
ΠΟΤΕ δε φοραμε γαντια οταν χειριζομαστε δραπανο και ιδιαιτερα κολωνατο. Ειναι πολυ ευκολο μια χαλαρη ακρη του γαντιου να τυλιχτει γυρω απο το τρυπανι. Ο ιδιος μου ο πατερας το επαθε 2 φορες και τραυματιστηκε σοβαρα αλλα μυαλο δεν εβαλε.
Ενα συχνο ατυχημα κατα το χειρισμο ρουτερ, συμβαινει οταν η ασφαλεια του τσοκ που φερουν πολλα απο αυτα, σφηνωνει οταν παμε να αλλαξουμε κοπτικο και δεν το παιρνουμε ειδηση. Καντε το συνηθεια να το τσεκαρετε πριν καθε χρηση.

Και μια ερωτηση: Γνωριζει κανεις τι τυπου μασκα ειναι καταλληλη για ψεκασμο βερνικιων 2 συστατικων οπως πολυουρεθανης και ακρυλικα;
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Ανδρέου Δημ. στις Ιανουάριος 20, 2013, 07:41:40 πμ
Εχω αυτη τη μασκα που δειχνει στο βιντεο!! Ειναι πολυ καλη και για βερνικια πολυουρεθανης!
Ο καθαρισμος που δειχνει ειναι για σκονες δεν εχει σχεση με το φιλτρο της μασκας!
Η διαρκεια ζωης εξαρταται απο το ποσες φορες θα ρουφηξεις αερα μεσω της μασκας!
Οταν μετα απο πολυ χρηση ερθει η στιγμη που δεν ρουφαει αερα τοτε θελει να παρεις καινουρια!
Παντως εγω την εχω 3 χρονια και ακομα λειτουργει! Αν ομως εισαι επαγγελματιας και την χρησιμοποιεις πολλες ωρες την ημερα θα τελειωσει πιο γρηγορα! Την ειχα παρει τοτε θυμαμαι γυρω στα 30 ευρω!
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: gdask στις Ιανουάριος 21, 2013, 12:43:11 μμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την συμμετοχή σας στο θέμα. Για μένα είναι αυτονόητη η προσοχή κατά τον χειρισμό μηχανημάτων, αλλά και η χρήση υλικών ασφαλείας προσθέτει στην ασφάλειά μας οπότε τη θεωρώ απαραίτητη. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχαστούμε κατά τον χειρισμό αν πχ φοράμε ένα ζευγάρι γάντια, με τον ίδιο τρόπο που δεν οδηγούμε απρόσεκτα αν φοράμε ζώνη ή κράτος.  Το δεύτερο βίντεο που έβαλε ο Χάρης με θορύβησε αρκετά ως προς το πόσο εύκολο είναι να γίνει ένα ατύχημα, όχι μόνο από την κόψη του τροχού/λάμας αλλά και από εκτοξευόμενο αντικείμενο.

Θεωρώ αυτονόητο να φοράμε γυαλιά και μάσκα όταν δουλεύουμε τα μηχανήματα. Για γάντια δεν έχω δει ακόμα κάτι από κοντά για να το αξιολογήσω σε ποιο ποσοστό μπορεί να προστατέψει και πόσο βολικό είναι στην χρήση, αλλά σίγουρα θα βρω κάτι πριν δοκιμάσω να κόψω για πρώτη φορά.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: xordes.gr στις Φεβρουάριος 18, 2013, 11:25:35 μμ
Σχετικά με τις μάσκες και τα φίλτρα τους

Υπάρχουν φίλτρα τα οποία προορίζονται για  συγκεκριμένες εργασίες και όλα συμβολίζονται με γράματα
Αν θυμαμε καλά το καλύτερο είναι με γράμματα ACDE και κατι ακομα αλλα δεν θυμαμαι
κάθε γράμμα αντιστοιχει και σε μία κατηγορία επιβλαβών ουσιών-αερίων
Φυσικά τα φίλτρα όπως και εμεις έχουν ημερομηνία ζωής και η οποία αναφέρετε σηνήθως απο τον κατασκευαστη
Αν αγοράσεις μια καλή μάσκα ( και ακριβή ταυτοχρονα) σου παρέχει πραγματική προστασία και αναφέρει όλα τ απαραπάνω που έγραψα
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν καθαρίζουμε τα φίλτρα με τον αερα αν μπουκώσουν. Απλα τα αντικαθιστούμε αν θέλουμε να ζησουμε παραπάνω

Και τα ανφέρω γιατι έχω δουλεψει σε εταιρεία και πουλούσα εργαλεία και έιδη ατομικης πριστασίας

Ενα ακόμα προιόν το οποίο είναι απαραιτητο για κάθε επαγγελματία αλλα και για κάθε σπίτι είναι ενας ελαστικός αυτοκόλλητος  επίδεσμος  για μικρο ατυχήματα τον οποίο έχει η βυρτ
αξίζει να το έχεις στον παγκο σου μιας και όλοι έχουμε μικροατυχήματα κατα την ενασχόληση με το χομπυ
ορίστε και η φωτογραφία

http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=84&Sid=10_05&sub1=1&sub2=&group_key=10&sc=ps&proid=13238 (http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=84&Sid=10_05&sub1=1&sub2=&group_key=10&sc=ps&proid=13238)
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: sakkalis στις Φεβρουάριος 19, 2013, 10:44:02 μμ
Επισυνάπτω τμήμα από παρουσιάση σχετική με μάσκες προστασίας που έχω φτιάξει για εκπαιδευση πελατών Μιασ και δεν ανεβαινε λόγω μεγέθους την έσπασα στα δύο.
Υλικό γενικά υπάρχει αρκετό αλλά τα πλέον βασικά καλυπτονται ικανοποιητικά στο υλικό αυτά. Μόνο που αναγκάτηκα να το τροποποιήσω λίγο και να μην φαίνονται κάποια λογότυπα της εταιρείας για να μην υπάρξει θέμα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Sforzando στις Φεβρουάριος 24, 2013, 12:50:11 μμ
Μπράβο φίλε το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό,η ασφάλεια και η προστασία της υγείας μας είναι από τα πρώτα που πρέπει να εξασφαλίσουμε.
Και μια συμβουλή,ξέρω πως τις περισσότερες φορές για ευκολία ,όταν εκτελούμε εργασίες που βγάζουν σκόνη ξύλου, οι περισσότεροι βαριόμαστε να φορέσουμε μάσκα προστασίας,δυστυχώς η βλάβη της υγείας μας από την σκόνη δημιουργείται αθροιστικά,εγώ εδώ και αρκετό καιρό δεν τρίβω ξύλο όσο και ελάχιστος να είναι ο χρόνος της εργασίας χωρίς μάσκα.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: xaris στις Μάρτιος 31, 2014, 11:09:30 μμ
Πριν ξεκινησω το πρωτο μπουζουκι πηγα σε εναν παλιο επιπλοποιο να μου κοψει κατι ξυλα στην κορδελα.
Ο τυπος εφτιαχνε ακριβες πολυθρονες με σκαλισματα παλαιου τυπου.
Αφου ξεκινησει να μου κοβει τα ξυλα,παρατηρησα οτι του ειχαν κοπει 3-4 δαχτυλα  μεχρι την μεση του δαχτυλου.
Πιασαμε την κουβεντα λιγο και μου ειπε οτι ολα αυτα εγιναν απο απροσεξιες.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: άσχετος στις Απρίλιος 01, 2014, 01:10:49 πμ
παρατηρησα οτι του ειχαν κοπει 3-4 δαχτυλα

Απ ότι έχω καταλάβει, αυτό θεωρείται ως κάτι συνηθισμένο για τους Έλληνες ξυλουργούς.
Στα Αμερικάνικα βίντεο που έχω δει, όλοι ήταν μια χαρά.
Θέμα νοοτροπίας, ίσως;Δυο συμβουλές από Αμερικάνους επαγγελματίες για τη σωστή θέση του σώματος:

θα πρέπει, όταν δουλεύουμε στο εργαλείο να είμαστε με ελαφρώς ανοιχτά τα πόδια,
και το σημαντικότερο, το βάρος να πέφτει στα πόδια, όχι μπροστά, ούτε πίσω.
Να είμαστε χαλαροί και να μην γέρνουμε.
Να μην κάνουμε, δηλαδή, αυτό που έκανε ο τύπος στο παραπάνω βίντεο (με την κ'λιά επάνω στον πάγκο  ;D)

Και τα δάχτυλα μακριά από τον τροχό.
Υπάρχουν ειδικές προεκτάσεις ή τις φτιάχνεις εσύ. Απλά δυο στενές σανίδες με ένα λοξό κόψιμο στην στενή άκρη, και μια εγκοπή στη λοξή πλευρά για να μαγκώνει το κομμάτι. Και το πατάς-σμπρώχνεις με αυτές. Έτσι, αν το κομμάτι «φύγει», δεν θα πάρει και εσένα μαζί.


Και να προσθέσω κάτι για τα γυαλιά... Τα πριονίδια που εκσφενδονίζονται μπορεί να έχουν και μέταλλα, από παλιά σύρματα ή καρφιά στο ξύλο, ή ακόμη και κομματάκια από τα κοπτικά εξαρτήματα (ειδικά άμα δεν είναι ποιότητος).
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: grmap στις Φεβρουάριος 25, 2017, 05:07:43 μμ

.....


Πριν ξεκινήστε ένα εργαλείο, διαβάστε ΟΛΕΣ τις οδηγίες χρήσης και ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ. Πιστέψτε με θα εκπλαγείτε με τις οδηγίες που υπάρχουν και δεν τις φανταζόσασταν καν.

......


Πραγματικά, το αγαπημένο μότο μου είναι "Read the fkin manual" (και δεν αφορά μόνο τα εργαλεία).  Είναι απίστευτο το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν κάτι και μόλις ανοίξουν το κουτί είναι να βρουν τις οδηγίες χρήσης και να τις πετάξουν, μην τυχόν και τις δουν.

Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 11:42:52 πμ
βλεποντας μερικα βιντεο με ευρωπαιους και διαφορους αλλους βαζει ενα τρυπανι να τρυπησει και φοραει
ωτοασπιδες γαντια γυαλια κρανος. και δεν ξερω τι αλλο αν βγεις στο δρομο και περναει ενα διχρονο εκει δεν φορας ωτοασπιδες που ειναι περισσοτερες ωρες, και μεγαλυτερος ηχος σε ενταση,,οχι σε περιττα επειδη ταχα οι εταιριες θελουν ετσι για να πουλανε...ακομη οταν  κοβουμε με δισκοπριονο η πριονοκορδελα η πλανη,φορανε γαντια με ινες μεταλλικες εγω το θεωρω βλακεια...1 ον αν συβμβει κατι δεν σε προστατευει θα ειναι σαν να μην φορας τιποτα. 2ον σου χαλαει την αισθηση της αφης αλλου νομιζεις πως ειναι το δακτυλο σου και αλλου ειναι,αν δεν φοραμε γαντια ενστικτωδως θα το τραβηξουμε πισω το χερι,το γαντι δηλ χασομεραει την αντιδραση γιατι θα το αντιληφθει αργοτερα..
δικη μου αποψη δεν βαζω στα χερια τιποτα...
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 11:51:41 πμ
2ον σου χαλαει την αισθηση της αφης αλλου νομιζεις πως ειναι το δακτυλο σου και αλλου ειναι,αν δεν φοραμε γαντια ενστικτωδως θα το τραβηξουμε πισω το χερι,το γαντι δηλ χασομεραει την αντιδραση γιατι θα το αντιληφθει αργοτερα..
δικη μου αποψη δεν βαζω στα χερια τιποτα...
η αισθηση στο που ειναι το δακτυλο  μας μιλαμε για χιλιοστα οχι μετρα δεν ειμαστε μεθυσμενοι..χιχιχιχι.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 11:58:53 πμ
να θυμησω και κατι αλλο τα υπηρεσια αυτοκινητα δεν εχουν μεσα ραδιοφωνα και τετοια.για τον λογο να εχεις την προσοχη σου και στον ηχο της μηχανης και σε πολλους ηχους σχετικους με την οδηγηση,να μην εισαι εκτος τοπου και χρονου ακουγοντας μουσικη δεν πανε μαζι αυτα ,,ομοιως  και στα ξυλουργεια δεν εχει κανενα θορυβο τοσο πολυ δυνατο, δηλ στην ντισκο εχει επι 50 πιο ισχυρο ηχο....θελω να ακουω την φωνη της εκαστοτε μηχανης να καταλαβαινω απο τον ηχο αν ολα βαινουν καλως,,δεν φοραω κανενα προστατευκο ειδος ηχου.κατα εμενα δεν επιτρεπεται δεν ειναι η ακοη σου στην εργασια σου...αποψη μου..
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 12:10:49 μμ
τι χρησιμοποιω ?
την μασκα μονο την ωρα των λουστρων...προστατευτικα γυαλια μονο σε τροχο...και τα προστατευτικα γυαλια
σου χαλανε την τελοιοτητα της ορασης...μονο σε μερικες ειδικες περιπτωσεις μην παει κανενα κομματι μεταλλου στο ματι..
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 02:10:59 μμ
ακομη χρησιμοποιουμαι ολα τα εξαρτηματα ραβδοι ώθησης με διαφορα μεγεθη και σχηματα ωστε τα χερια μας να ειναι μακρυα απο δισκο την πριονοταινια και την πλανη.
στο ραντιαλ  ειναι ετσι η κατασκευη του τελειως ασφαλεστατο, το δισκοπριονο βασης και χειρος εντελως το αντιθετο..το ραντιαλ ειναι πολυ ακριβο ομως, και αναγκαστικά δισκοπριονο βασης..
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ στις Μάρτιος 16, 2017, 02:19:14 μμ
Οπααααααα.........................γνωριζουμε δηλαδη και τη διαφορα μεταξυ διχρονου και τετραχρονου? Γιααααααα πεσ μας κι αλλα τετοια . Ειχαμε RD350 η κατι τετοιο?
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 02:23:01 μμ
το τετραχρονο εχει ηχο υποφερτο ακομη και αν ο αναβατης ειναι νευρικος... το διχρονο θελει ωτοασπιδες δεν παλευεται..χαχαχα,ακομη και το 50 το πιο μικρο ειναι ενοχλητικο φαντασου πολλα κυβικα ειναι να μετακομιζεις σε διπλα πολη...
οταν τα οδηγεις δεν σε ενοχλει ισως γιατι ο ηχος μενει πισω,,,οταν περναει απο διπλα σου ειναι το μπερδεμα..
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ στις Μάρτιος 16, 2017, 02:27:56 μμ
το τετραχρονο εχει ηχο υποφερτο ακομη και αν ο αναβατης ειναι νευρικος... το διχρονο θελει ωτοασπιδες δεν παλευεται..χαχαχα,ακομη και το 50 το πιο μικρο ειναι ενοχλητικο φαντασου πολλα κυβικα ειναι να μετακομιζεις σε διπλα πολη...
οταν τα οδηγεις δεν σε ενοχλει ισως γιατι ο ηχος μενει πισω,,,οταν περναει απο διπλα σου ειναι το μπερδεμα..

αν κρινω απο το πως ταχεις μες το μυαλο σου .......δεν το κατεχεις το μηχανοκινητο !!!!! Ενταξει δεν πειραζει ....ελεγα μηπως
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Μαρία Γ. στις Μάρτιος 16, 2017, 02:30:26 μμ
δεν οδηγαω μηχανη  μονο για τον ηχο ξερω..
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Georgetech στις Σεπτέμβριος 13, 2019, 02:35:11 μμ
Καλησπέρα παιδιά, έψαχνα θέμα για γυαλιά προστασίας. Έχω ξεκινήσει ερασιτεχνικά εργασίες στο 2ο όροφο ενός  σπιτιού που ετοιμάζω για την κόρη μου και κοιτάω για γυαλιά. Από ότι καταλαβαίνω ποιότητα με ποιότητα διαφέρει. Με ενδιαφέρει να μην θαμπώνουν με ένα search βρήκα αυτά εδώ : https://www.doktoris.gr/endisi-upodisi-aksesouar/eidh-prostasias/gualia-prostasias-gkri-antithampotika-pyramex-furix-91059.html (https://www.doktoris.gr/endisi-upodisi-aksesouar/eidh-prostasias/gualia-prostasias-gkri-antithampotika-pyramex-furix-91059.html) αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα για ξυλουργικές εργασίας κοπές κτλ. Επίσης μου φαίνονται αρκετά φτηνά και δεν ξέρω πως θα είναι η ποιότητα του αν και δεν γνωρίζω τι πρόβλημα μπορεί να βγάλει.
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: steliosguitar στις Σεπτέμβριος 13, 2019, 02:42:08 μμ
εξαρτατε και απο το τι θελεις να κανεις, σε αυτα μπαινει σκονη απο παντου.
μπορεις να βρεις και πιο κλειστα, (αυτα δεν ειναι καθολου) , και με τρυπουλες εξαερισμου στο πλαϊ
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: steliosguitar στις Σεπτέμβριος 13, 2019, 02:43:38 μμ
https://www.skroutz.gr/c/2482/Gyalia-ergasias.html (https://www.skroutz.gr/c/2482/Gyalia-ergasias.html)
Τίτλος: Απ: Υλικά ατομικής προστασίας
Αποστολή από: Georgetech στις Σεπτέμβριος 13, 2019, 02:56:49 μμ
Όντως κάτι σε πιο κλειστό θα με καλύψει. Θα το ψάξω τώρα.