Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών
Υλικά οργανοποίας => Ξυλεία => Μήνυμα ξεκίνησε από: songless_bird στις Σεπτεμβρίου 20, 2020, 12:11:59 πμ
-
Καλησπερα. Μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτες οι "πιτσιλιες" στον ινδικο επανω και πως δημιουργουνται;
Να σημειωσω οτι δεν εχει πεσει κατι επανω στο σετ. Βγηκαν μεσα απο το ξυλο κατα την κοπη του. Ινδικος Παλισανδρος 50 ετων. Δεν μπορω να βρω πληροφοριες.
Την Δευτερα θα παω να το δω απο κοντα. Απο οσα μου ειπε στο τηλεφωνο ειναι απο αμμο που τραβαει ο παλισανδρος μαζι με τους χυμους και γινεται σαν τσιμεντο μετα... Δεν εχω δει ξανα κατι τετοιο ή ακουσει και φυσικα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Αντιμετωπιζεται ή κρυβεται;
-
ειναι μεταχρωματισμος η χρωματικη ανωμαλια
υπαρχουν πολλα αρθρα-μελετες, (κ στα ελληνικα) απο πολλους που εχουν κανει εργασια στο πανεπιστημιο
αν γκουγκλαρεις θα βρεις πολλα
στο φορουμ εχει γραψει εκτενως (http://www.luthier.gr/index.php?topic=383.90[/url) ο κουρος π.χ.#92
μεχρι μεθοδος υπαρχει με ηλεκτρονικη τομογραφια πριν κοπει το ξυλο
http://woodndt.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/fmk/faimei/docs/woodndt_-_pptk/1_tree_and_log/ok_Balazse_12.FPTI.pdf (http://woodndt.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/fmk/faimei/docs/woodndt_-_pptk/1_tree_and_log/ok_Balazse_12.FPTI.pdf)
υπαρχουν κ περιπτωσεις που σχηματιζεται μετα τη κοπη
δεν ειναι ασχημο
-
Θα πάω να δω από κοντά . Να δω αν στο δικό μου περίγραμμα και με αλλιώς τα ξύλα πόσο μπαίνει μέσα στο καπάκι. Μου είπε ότι αντιμετωπίζεται για να μην φαίνεται . Στην αρχή νόμιζα ότι είναι όπως κατι μωβ νερά που βγαίνουν όταν κόβουμε το ξύλο αλλά μου είπε ότι δεν έχει σχέση και θα το καταλάβω από κοντά .
Εσύ τι λες Στέλιο; Να το αγοράσω το σετ ;
-
δεν μπορω να πω για σενα δημητρη , δικο σου πορτοφολι ειναι. (αληθεια ποσο-που;)
μπορω ομως για εμενα, δυσκολα θα το αγοραζα -και ας μου περισσευανε τα χρηματα-, θα πηγαινα σε αλλο κομματι
αν ειναι ετσι ηδη μεσα στο απερμπουτ, θα ειναι 100% οπως να το βαλεις -εκτος αν ειναι 5-6 ποντους μεγαλυτερο στο μηκος
-
δεν μπορω να πω για σενα δημητρη , δικο σου πορτοφολι ειναι. (αληθεια ποσο-που;)
μπορω ομως για εμενα, δυσκολα θα το αγοραζα -και ας μου περισσευανε τα χρηματα-, θα πηγαινα σε αλλο κομματι
αν ειναι ετσι ηδη μεσα στο απερμπουτ, θα ειναι 100% οπως να το βαλεις -εκτος αν ειναι 5-6 ποντους μεγαλυτερο στο μηκος
Όχι δεν είναι πολύ μακρύ για να το γλυτώσω . Είναι από στοκ του παλαιοδημοπουλου που έκοψε πριν λίγες μέρες . Ο Γρηγόρης πήρε από το ίδιο δοκάρι χωρίς τον αποχρωματισμό . Είπε ότι θα μου δείξει πως το κρύβουν . Τώρα η τιμή είναι άλλο θέμα . Ούτε εμένα μου περισσεύουν , αλλά μου το δίνει με πίστωση . Το παίρνω και όταν έχω πληρώνω . Απλά δεν έχω δει ξανά κάτι τόσο έντονο σαν να έπεσε μπογια επάνω .
-
Έχω δει εγώ σε ένα μικρό κομμάτι που βγάζει μόνο ταστιέρες και μυρίζει και λίγο περίεργα σαν σταύλος αλλά όχι έντονα
-
Το πηρα το σετ. Μενει ενα πολυ μικρο σημειο απο τον αποχρωματισμο στο ενα απο τα μικρα μπουτ. Δεν παρατηρησα κατι ασχημο σαν μυρωδια. Το αντιθετο θα ελεγα . Ειναι το δευτερο σετ μελιτζανα που αγοραζω απο τον Παλαιοδημοπουλο και εχει μια γλυκια μυρωδια. Οχι σαν αυτα που αγορασα απο Σοφιανο που ειχαν μια μυρωδια σαν χωμα οταν τα ετριβα.
-
Φίλοι καλημέρα ,
Αὐτἠ ἡ ἀποχρωματισμένη μικρή περιοχή , δέν θά μποροῦσε νά χρωματιστῆ προσεκτικά μέ μπατονέττα , καί μέ τό ἴδιο χρῶμα τοῦ ὑπολοίπου ξύλου ; Καί μάλιστα νά δημιουργηθοῦν καί βένες , σέ συνέχεια τῶν βενῶν πού ὑπάρχουν πρίν καί μετά τόν ἀποχρωματισμό ;
Ὑπάρχουν πολλά χρώματα νεροῦ σέ σκόνες πού μποροῦμε νά μιμιθοῦμε τό μώβ χρῶμα τοῦ παλισσάνδρου , ἀκόμη καί ἀνιλίνες σέ ὑγρή μορφή , σέ μπουκαλάκια , ἄν θέλεις νά δοκιμάσης .
-
Ναι. Με χρωματισμο μου εδειξε ο Παλαιοδημοπουλος πως να το αντιμετωπισω. Επισης σε καποια κομματια (οχι στο δικο μου) αν ειναι εντονο , ειναι σαν τσιμεντο. Αυτο το ξυνεις με μια βελονα και ισως θελει και στοκαρισμα. Αλλα μου το εδειξε πολυ γρηγορα και προχειρα με μαρκαδορους που επιδιωρθωνουν τα επιπλα. Απλα εκεινη η περιοχη για να μην ξεβαψει θα πρεπει να περαστει καποιο βερνικι που δεν εχει βαση καποιο διαλυτη ή οινοπνευμα. Μετα το λουστραρεις κανονικα με γομαλακα. Σε ετοιμη κιθαρα δεν το βλεπεις με τιποτα.