Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών
Κατασκευή => Κατασκευές εγχορδων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Aggelos83 στις Δεκεμβρίου 22, 2017, 09:43:31 μμ
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά !
Θέλω να βάψω το ξύλο της ηλεκτρικής κιθάρας με χρώμα το οποίο δεν καλυπτει το ξύλο , αλλά το χρωματίζει αφήνοντας τα νερά του ορατά . Είδα 2 είδη χρωματων μεσα στο forum , ανιλινη και εκολινη τα οποία
είναι κατάλληλα για τα χρήση αυτή . Για την ανιλινη είμαι σίγουρος . Θελω να σιγουρευτω αν κανει ακριβως την ιδια δουλειά και η εκολινη . θέλω να το βάψω κατι μεταξύ " lemonburst και honeyburst "
Τα χρώματα που θέλω ειναι ανοιχτο κιτρινο και καφέ . To φαντάζομαι όπως στις παρακατω φωτογραφιες .
Το πρόβλημα είναι οτι σε ανιλινη δεν εχω βρει ανοιχτο κιτρινο ( lemon yellow ) , ουτε σε φακελακια clou , ούτε σε μπουκαλι ERTINT , παρά μονο σε εκολινη . Κανει την ίδια σουλειά η εκολίνη ?
Και 2ον , μπορουν να αναμειχθουν τα δυο αυτα διαφορετικά χρώματα ?
http://www.arttime.gr/index.php?route=product/product&product_id=17078 (http://www.arttime.gr/index.php?route=product/product&product_id=17078)
-
..
-
,
-
https://www.vivechrom.gr/xrwmosuntheseis/#tab_varnishes
για ριξε και εδω μια ματια βρε αγγελε, μηπως κανεις την δουλεια σου...
εχεις και ξυλο γυρω γυρω για δειγμα, μια χαρα!
καλη συνεχεια :)
-
Προσωπικα εχω χρησημοποιησει σε 2 οργανα εκολινη και λειτουργησε θαυμασια. Σημειωνω οτι δεν ενδεικνυται ουτε το ειδα καπου και το εκανα. Απλα με το σκεπτικο οτι ειναι διαφανο υδροχρωμα το αντιμετοπισα οπως και μια ανιλινη. Απο κει και περα ειναι θεμα εμπειριας να διαχειριστεις οποιδηποτε υδροχρωμα γιατι αποροφουνται σχετικα γρηγορα.
-
γιατι αποροφουνται σχετικα γρηγορα.
+1...
ακομα θυμαμαι μια πορτα που την ειχα περασει εμποτισμου καρυδια, αυτα ρουφανε μεχρι μεσα, το βλεπει η γυναικα μου λεει μαονι καλυτερα (δηλ οχι καφε σκουρο, αλλα μπορντο ανοιχτο-την εφαγε την μοιραρακη... {celebrate015})
λεω (απο μεσα μου) ελα μωρε δεν ειναι τιποτε, και παω να το βγαλω...
εκει εμαθα να βριζω χοντρα ;D
τι διαβρωτικα, τι πατοχαρτα, τι συρμα χοντρο εσκισα τα χερια μου, τι σβουρακια.
ε, απεμεινε η πορτα μιση στο παχος, και μετα με το βαψιμο, μαονι δεν μπορεις να πεις οτι εγινε... {music017}
σαν την γατα την παρδαλιαρα στο κηπο ενα πραμμα...
αλλα εφτιαξα κατι λουστρα, κατσε καλα...
το συμπερασμα ειναι, ρωταμε πρωτα την γυναικα και μετα φτιαχνουμε... {celebrate015}
-
χ χα αχαχ ! Καλημερα σας ! Ευτυχώς η γυναικα μου δεν εχει αποψη για το χρωμα της κιθαρας.. {music007}
Επομένως , αν καταλαβα καλά , το συμπερασμα είναι οτι η εκολινη είναι "εμποτισμου" και αν θες να διορθώσεις τρίβοντας είναι δυσκολο διοτι εισχωρεί αρκετα μέσα στο ξύλο με αποτέλεσμα να μειωθεί το παχος..
Σωστά ? Αυτο δεν το θέλουμε , φαντασου Στέλιο , εσυ είχες ολόκληρη πόρτα και σου κατεβηκε το παχος πολύ.. εδώ που εχω ενα κομματακι ξυλο αν προσπαθήσω να διορθώσω τι θα απομείνει ??
Stamart καλημέρα ! Τη μια κιθάρα σου την είδα , πολυ όμορφη , αλλά έχει αλλο ξύλο . Το έχεις δοκιμάσει σε σφένδαμο ? Αν ναι , μπορείς να μου στείλεις μια φωτο ?
-
Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Ωραία νερά το ξύλο από που το πήρες?
-
Από το madinter ( http://www.madinter.com/ (http://www.madinter.com/) ) , εχει και τη σφραγίδα του κατω δεξια στη φωτογραφια . Και το περιγραμμα το είχε ήδη μαλλον σαν προτεινομενο σημείο κοπής .
-
Σφενδαμο δεν εχω κανει, οχι!