Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών
Κατασκευή => Κατασκευές εγχορδων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Vagges2010 στις Νοεμβρίου 20, 2011, 07:57:44 μμ
-
Αγαπητοί συμφορουμίτες. Σκέφτηκα να φτιάξω ένα video ενισχυτικό του θέματος "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ". Τελικά δεν μου βγήκε όπως θα το ήθελα, ελλείψει cameraman. Πιστεύω όμως ότι και έτσι όπως είναι, κάτι θα προσφέρει σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν. Το Link : http://youtu.be/6p_y9nRhbc0 (http://youtu.be/6p_y9nRhbc0)
-
Φιλε μου αυτο το βιντεο πιστευω ειναι το μοναδικο στην Ελλαδα!!!
Αυτο τα λεει ολα!!!
Μας εχεις βοηθησει πολυ!!!
ΥΣ Τα κομματια που μπαινουν στο παραπετι απο τη φιγουρα οπως και τον καπλαμα
τα κολας με καποια κολα ή μονο τα στοκαρεις;
-
¨Εξοχα Βαγγέλη.Μήπως όμως θά έλεγα άν είναι εύκολο καί δέν σέ πειράζει νά ανεβάσης τό σχέδιο στό φόρουμ καί ότι άλλο σχέδιο από κολάντσα καί παραπέτι έχεις. Νά σού πώ δέ ότι τό σχέδιο τής φιγούρας στό τελευταίο μπουζούκι τό πήρα απο τό φόρουμ
-
Καταπληκτικο.....!!!!!
Ευχαριστουμε.....!!!!
-
το τηγανι στο backround ειναι ολα τα λεφτα! ;D ;) :o
αστειευομαι...λοιπον τι να πω?????οτι εισαι γεννημενος για κεντημα??? ??? :o ;D
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!
-
Γεια σου Βαγγέλη με τα ωραία σου!!!
-
Μπράβο Βαγγέλη , καταπληκτικό βίντεο , ευχαριστούμε !!!!!
-
Βαγγέλη,
το κέντημά σου είναι εκπληκτικό. Καπαρώνω το γιό σου για μια απ' τις κόρες μου αρκεί να του φτιάξεις την προίκα του. ;)
Είσαι εκπληκτικός !!!
-
Αυτο που οι ...αλλοι κραταγανε τοσα χρονια επτασφραγηστο μυστικο εσυ το δειχνεις φιλε μου μεσα σε ενα πενταλεπτο.Μπραβο λοιπον κι απο μενα και για να ολοκληρωθει η φαση πες μας τι πριονακι ειναι αυτο? Μονης κατευθινσης η διπλης?
-
ναι επιτέλους κατάλαβα κι εγώ πόση δουλειά θέλει!
Ευχαριστούμε Βαγγέλη
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Αν το video βοηθάει έστω και λίγο είμαι ικανοποιημένος.
Λοιπόν :
1. Δημήτρη σε φιγούρα που δεν είναι σε τμήμα που πρέπει να λυγίσει (π.χ. καπάκι) και ειδικά αν είναι από celluloid ναι μπορείς να στοκάρεις με ξυλόστοκο. Συνήθως το φόντο είναι μαύρο, οπότε βάζεις μαύρο ξυλόστοκο και καθάρισες. Αν όμως είναι ξύλινη η φιγούρα, παρότι με ξυλόστοκο και ανάμιξη με διάφορα χρώματα μπορείς να πετύχεις το χρώμα του ξύλου του φόντου, προσωπικά δεν το ρισκάρω να μην μπορώ να καθαρίσω την ξύλινη φιγούρα από χρώμα του στόκου, που πιθανόν θα ρουφήξει. Μπορεί να κάνω βέβαια και λάθος. Σε αυτή την περίπτωση την στοκάρω όπως και τις άλλες που βρίσκονται σε τμήματα που θα λυγίσουν (όπως παραπαίτι, κολάντζα και πλαϊνάρι). Δηλαδή ή φτιάχνω στόκο με σκόνη από το ξύλο του φόντου αναμεμιγμένη με ξυλόκολλα (PVA ή Titebond) ή με εποξεική ή γεμίζω τα κενά με την σκόνη του ξύλου και μετά από πάνω ρίχνω κυανοακρυλική (κόλλα στιγμής). Σε όλες αυτες τις περιπτώσεις υπάρχει διαφορά στον χρωματισμό. Δηλαδή το στοκάρισμα είναι πιο σκούρο από το ξύλο, διαφορά που με το λουστράρισμα αμβλύνεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Στην περίπτωση της χρήσης της κόλλας στιγμής, το πλεονέκτημα είναι ότι σχεδόν άμεσα μπορείς να τρίψεις και με πολύ καλή συμπεριφορά.
2. Δημήτρη το τηγάνι είναι της καλής μου. Όπως ξέρεις το χώρο 3,00Χ1,15 τον μοιραζόμαστε "εργαστήριο" και παρακούζινο. Έτσι πολλές φορές εκείνη τηγανίζει την ώρα που δίπλα ακριβώς παλεύω με τα ξύλα, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθεί και επεμβαίνει ως στρατηγός για να κάνει παρατηρήσεις. Πάντα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις έχω τον νου μου, μην προσγειωθεί το τηγάνι στο κεφάλι μου.
3. Τριαντάφυλλε μέσα. Έκλεισε το deal. Άλλωστε αυτό που βλέπεις στο video, είναι μέρος της προίκας του Μητσάρα. Θα έλεγα ότι αυτό το deal μοιάζει πολύ με Ινδικό.
4. Κώστα η λάμα είναι μονής κατεύθυνσης. Γι' αυτό και κάπου μέσα στο video, γράφω αλλαγή φοράς σύμφωνα με το σχέδιο. Για να κοπεί όλη η φιγούρα θα πρέπει αμέτρητες φορές να ανοίξεις το πριόνι για να αλλάξεις φορά. Αν δεις στο θέμα "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ", έχω και φωτογραφία της λάμας.
-
Πραγματικά τέλειος οδηγός κατασκευής φιγούρας παραπετιου!!! Ευχαριστούμε πολύ!!
-
Βαγγέλη ωραίο βίντεο και κατατοπιστικό πολύ.
-
Μπράβο ρε Βαγγέλη!! Με κάτι τέτοιους οδηγούς το φόρουμ φεύγει σε άλλο επίπεδο!!
-
πολυ καλο το βιντεο Βαγγελη, και πολυ ωραιο το αποτελεσμα
-
Βαγγελη πραγματικα εχεις ξεφυγει σε επιπεδο! Το video ειναι ο καλυτερος τροπος καταγραφης μιας διαδικασιας, γι'αυτο μπραβο σε εσενα και σε οσους το τολμουν!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια !!!!!!!!! 8) Ο σκοπός είναι η αλληλοβοήθεια. Να μοιραστούμε γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να χαρούμε όλοι από τις δουλειές μας. Αν αυτό επιτυγχάνεται, όλα καλά. ;D
-
Βαγγέλη, όπως πάντα αψογος.. ευχαριστούμε
-
φιλε Βαγγελη καταπληκτικο....Σ'ευχαριστουμε για τις γνωσεις και τις λυσεις που μας δινεις..... :)
-
Βαγγελη παλι καλα που εισαι και συ και ριχνεις φως στα περιβοητα "μυστικα".Συγχαρητηρια.Αν και στο αλλο φορουμ μου ειχες εξηγησει το τροπο ,λεπτομεριακα μαλιστα, για τη φιγουρα στην κολατζα και σ'ευχαριστω και παλι,εδω με το βιντεο πλεον και ο μη κατεχων περι οργανοποιιας δεν εχει το παραμικρο ερωτημα ,παρουσιαση απλη ,κατανοητη και το κυριοτερο,εικονα.Συγχαρητηρια και παλι.Ειναι μεγαλη αρετη και ικανοτητα να μεταδιδεις.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Θέλω να συμπληρώσω κάτι σημαντικό που δεν έχει να κάνει τόσο με την κατασκευή της φιγούρας αλλά με το λύγισμα των τεμαχίων που έχουν φιγούρα. Απαραίτητη προυπόθεση για να λυγίσει ένα τέτοιο τεμάχιο χωρίς να αποχωριστεί από την φιγούρα και γενικώς για να λυγίσει όσο το δυνατόν ομοιόμορφα με την φιγούρα, είναι η χρήση λαμαρίνας όπως αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία. Η φωτογραφία είναι από το stewmac. Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστεί από εκεί. Μπορεί κανείς να βρεί κομμάτι ακόμη και ρετάλι σε σιδηρουργεία.
Επίσης κάτι που δοκίμασα και πέτυχε είναι σε πλαϊνάρι για να μην είναι η φιγούρα στον αέρα και γενικώς για να είναι πιο σταθερό το σκάφος σε αυτό το σημείο, πριν λυγίσω το πλαϊνάρι, κόλλησα στην απο μέσα πλευρά και σε όλο το μήκος της περιοχής που περιλαμβάνει την φιγούρα, καπλαμά 0,5 χιλιοστών.
-
Βαγγελη 2 ερωτησεις: 1) εαν κολλησουμε τη φιγουρα με κυανοακρυλικη η οποια δεν μαλακωνει με τη ζεστη και την υγρασια δεν θα εχουμε αποτελεσμα?
2)αν κολλησουμε τη φιγουρα μετα το λυγισμα αφου τα εχουμε κοψει πιο μπροστα ?
-
Φίλε Χρήστο πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που έχω παρουσιάσει για την φιγούρα, δεν είναι κάποια μαθήματα που πήρα από κάποιον έμπειρο στο θέμα. Απλά είναι διάφορα αποσπάσματα από πράγματα που είδα με κλεφτές ματιές, που άκουσα κατά λάθος, που συμπέρανα από απο πολύ μπερδεμένα και συγκεκαλυμμένα συμφραζόμενα, τα οποία διάνθισα με πολύ δική μου φαντασία και πολλές δοκιμές. Επομένως όλα αυτά που έχω πει μπορεί να είναι από πολύ ερασιτεχνικά έως και λάθος. Πάντως σίγουρα τα έχω δοκιμάσει και δουλεύουν.
Στο προκείμενο. Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση, ναι έχω απαντήσει ήδη στον Δημήτρη. Μπορείς να στοκάρεις βάζοντας σκόνη ξύλου του φόντου μέσα στην σχισμή και στην συνέχεια από πάνω κυανοακρυλική. Αυτή η μέθοδος προσωπικά μου αρέσει περισσότερο γιατί η κόλλα στεγνώνει γρήγορα και τρίβεται όμορφα, οπότε δεν έχεις καθυστέρηση στην δουλειά.
Όσον αφορά στην δεύτερη ερώτηση υποθέτω ότι γίνεται. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω, είναι ότι σε εργαστήριο πολύ καλου οργανοποιού, είδα κάποια στιγμή πολλές κολάντζες, παραπαίτια κλπ, στοκαρισμένα να στεγνώνουν πριν λυγιστούν.
-
πολυ ωραιο το βιντεο βαγγελη και πολυ κατατοπιστικο...και το σχεδιακι επισης πολυ ομορφο..μπραβο!!