Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών
Κατασκευή => Κατασκευές εγχορδων => Μήνυμα ξεκίνησε από: MakriManikos στις Νοεμβρίου 11, 2011, 03:41:14 μμ
-
Καλησπέρα συμφορουμίτες! Ποια είναι η γνώμη σας για φλαμούρι σε ηλεκτρική κιθάρα; Δεν έχω δει κάπου να χρησιμοποιήθηκε και γι' αυτό σας ρωτάω.
Θέλω να κάνω μια neckthru strat και το φλαμούρι να το χρησιμοποιήσω στο σώμα και στο λαιμό.Όπως το σκέφτομαι, στο λαιμό θα βάλω και δύο κόντρες 5mm από παλίσανδρο με φλαμούρι ανάμεσά τους (η βέργα δηλαδή θα μπει μέσα στο φλαμούρι). Επισυνάπτω και ένα σχέδιο με την σκέψη μου.
Ο λόγος που λέω για φλαμούρι είναι επειδή το έχω δουλέψει σε μπαγλαμαδοτζουράδες και είναι ευκολοδούλευτο, αρκετά ελαφρύ και οικονομικό.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Εχω την εντυπωση οτι το φλαμουρι ειναι το λεγομενο basswood. Ισως να κανω λαθος γι'αυτο αν γνωριζει καποιος ας διορθωσει. Αν ισχυει παντως, πολλοι κατασκευαστες το χρησιμοποιουν, κυριως σε μεσαια-φθηνα μοντελα αλλα δεν αποκλειεται να το βρεις και σε ακριβοτερα. Προσωπικα δεν θα λεγα οχι.
-
για σωμα ναι αλλα για μπρατσο...δεν θα το εκτιμουσα...δεν εχεις ολοκληρο κομματι παλισσανδρου να φτιαξεις μπρατσο?
-
αν ειναι το basswood που ειπε ο φιλος immortalx χρησιμοποιητε για σωμα ηλεκτρικης κυριως σε φθηνα μοντελα και οχι μονο. για μπρατσο θα σου προτεινα κελεμπεκι αντι για φλαμουρι. η τιμη του δεν ειναι απαγορευτικη.
-
αν ειναι το basswood που ειπε ο φιλος immortalx χρησιμοποιητε για σωμα ηλεκτρικης κυριως σε φθηνα μοντελα και οχι μονο. για μπρατσο θα σου προτεινα κελεμπεκι αντι για φλαμουρι. η τιμη του δεν ειναι απαγορευτικη.
Κι εγω αυτο λεω χωρις να γνωριζω απο ηλεκτρικες.Νομιζω ομως οτι το φλαμουρι λογο της μαλακοτητας του σαν ξυλο, μαλον δεν κανει.Δεν ειναι τριχορδο μπουζουκι εδω.Ειναι εξαχορδο με κατι μπουργανες..... ΝΑ με το συμπαθειο. Βαλε κελεμπεκι που λεει ο φιλος μου ο Elias να κοιμασαι ησυχος
-
καλησπερα παιδια..οπως ειπε και ο immortalx ειναι το λεγομενο basswood...ελαφρυ και ευκολοδουλευτο..σε καποια μοντελα της ibanez υπαρχει και αντιστοιχο μπρατσο..εχω παιξει με τετοια κιθαρα και ειναι παναλαφρη..μονο που θελει seeler ξυλου και καλο βερνικωμα γιατι ειναι πορωδες ξυλο και τραβαει υγρασιες...
πιστευω οτι σε μια neck through κατασκευη,με κοντρες στο μπρατσο και βεργα,δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα...
εγω προσωπικα θα την επιχειρουσα τη κατασκευη...
-
Αυτο που λεει ο Δημητρης υποστηριζω, οτι με δεδομενη την υπαρξη κοντρας σκληρου ξυλου και βεργας δεν βρισκω καποιο προβλημα. Γενικοτερα τα laminates ξυλων ειναι δοκιμασμενη και σιγουρη λυση.
-
Κατα τη γνωμη μου, ολα σχεδον μπορουν να χρησιμοποιηθουν στην κατασκευη που θες να κανεις.. Κι αν εχεις αμφιβολιες, παντα υπαρχουν οι "πατεντες".. χεχε.. ;D Για παραδειγμα τσεκαρε καποια truss rods που μπαινουν συμπληρωματικα στο κυριο truss rod της κιθαρας..
http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/Carbon_fiber/Carbon_Fiber_Neck_Rods.html (http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/Carbon_fiber/Carbon_Fiber_Neck_Rods.html)
Τα συγκεκριμενα ειναι απο carbon fibre και εγγυωνται την μακροβιωτητα του λαιμου.. Η τοποθετηση τους ειναι απλη... Εκτος απτο καναλι του κεντρικου truss rod, σκαβεις αλλα δυο καναλια δεξια και αριστερα απαυτο με το ρουτερ σου και τοποθετεις τις βεργες απο carbon fibre.. Τσεκαρε παραδειγμα..
http://www.stewmac.com/images/review/17082.jpg (http://www.stewmac.com/images/review/17082.jpg)
Και πιστευω τελικως οτι δεν ειναι ακριβη λυση, αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. Το συστημα αυτο δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα, αλλα θα το εφαρμοσω στην κατασκευη ενος neck-through μπασσου απο ναιγκον..
-
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να βρω κελεμπέκι για να είμαι σίγουρος. Έχω πάρει και ένα floyd rose, οπότε πρέπει να ενισχυθεί καλά ο λαιμός (υποθέτω)
Αν βάλω και στο σώμα κελεμπέκι, το όργανο θα είναι καλό σε βάρος; (το ταυράκι που έχω, από άγνωστο ξύλο βέβαια, είναι ασήκωτο)
-
μην κανεις το λαθος να βαλεις φλαμουρι στο μπρατσο για πολλους και διαφορους λογους.Πρωτον μηχανικη αντοχη αλλα δευτερο τα dead notes που θα εχεις με τοσο μαλακο μπρατσο...Βαλε το στο σωμα με μαγνητες μονους και οχι humbuckers...Κελεμπεκι στο σωμα θα ειναι θεοβαρο και πολυ πριμο..Δοκιμασε να το συγκερασεις με κανενα μαονι....
-
DEAD NOTES...? Tι ειναι αυτο?
-
Ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη. Τι λέτε για τον παρακάτω συνδυασμό;
Έβαλα σφενδάμι στην περιοχή των μαγνητών και για να αντισταθμίσω το βάρος έβαλα φλαμούρι στο υπόλοιπο σώμα.
-
Φιλε μου φαινεται φανταστικη! Ανυπομονω να δω φωτογραφιες. Εχω και μια ιδιαιτερη αδυναμια στις neck through ;D