Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών

Θεώρια,Έρευνα,Ιστορία => Ακουστική μουσικών οργάνων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Σταύρος Κοντοκώστας στις Μαρτίου 11, 2014, 12:31:48 πμ

Τίτλος: Μικροφωνο + ήχος στις κατασκευες μας.....
Αποστολή από: Σταύρος Κοντοκώστας στις Μαρτίου 11, 2014, 12:31:48 πμ
Θελω να ρωτησω όσους κατέχουν θέματα που αφορούν τον ήχο στα μαγαζιά. Όταν σε ένα όργανο που κατασκευασαμε δεν θελουμε να κανουμε τρυπα ωστε να εφαρμωσει μαγνητης, τοτε τι λυσεις υπάρχουν. Ε
Τίτλος: Απ: Μικροφωνο + ήχος στις κατασκευες μας.....
Αποστολή από: kedros27(Χρήστος.Μ) στις Μαρτίου 11, 2014, 12:48:40 πμ
Σταυρο αν δεν παίρνει καρφάκι το όργανο τότε μαλλον με μικρόφωνο ξεχωρηστό για το όργανο οσο γίνετε κοντά στην τρύπα, επίσης έχω δει σε βιολί ομως ενα μηχανισμό στο μέγεθος σπιρτόκουτου που μπαίνει στο καπάκι και δενει με λαστιχο για να καθετε στο καπάκι και το φισάκι μπαίνει σ αυτο το μηχανισμό, δεν ξερω πως λειτουργει, πιθανόν με τις δονήσεις του καπακιού οπως τα παλμικά κουρδιστήρια, ομως μου είπαν οτι κόβει ήχο απ το όργανο αυτο.
Τίτλος: Απ: Μικροφωνο + ήχος στις κατασκευες μας.....
Αποστολή από: ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ στις Μαρτίου 11, 2014, 01:36:27 μμ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΨΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΥΠΙΣΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΤΖΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΗΧΟΠ ΠΟΥ ΘΕΣ. ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ( ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΡΔΙΕΡΑ)
Τίτλος: Απ: Μικροφωνο + ήχος στις κατασκευες μας.....
Αποστολή από: ΡΕΜΠΕΤΗΣ στις Μαρτίου 11, 2014, 02:56:37 μμ
Υπάρχει μικροφωνάκι με μανταλάκι (περίπου σαν αυτά που βάζουν στο πέτο οι παρουσιαστές των ειδήσεων, αλλά για μουσικά όργανα).
Πιάνεις το μανταλάκι στην τρύπα από το πάνω μέρος για να μη σε ενοχλεί, και το καλώδιο του μιροφώνου πάει κανονικά στον ενισχυτή.
Επίσης  υπάρχει μανταλάκι με καλώδιο για τον ενισχυτή,  που πιάνει στο καράολο (παίρνει τους παλμούς όπως τα κουρδιστήρια). Αυτό το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει ούτε το έχω ακούσει οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό.