Η Πύλη των Ελλήνων Οργανοποιών
Υλικά οργανοποίας => Πατέντες, Ιδιοκατασκευές => Μήνυμα ξεκίνησε από: georgei στις Νοεμβρίου 19, 2013, 05:35:37 μμ
-
Για σας παιδια,
Εχω φτιαξει καμια δεκαρια τετοια και τα χρησιμοποιω για το κολλημα της ταστιερας στο μανικι.
Μπορει να χρησιμοποιηθει σε ηδη διαμορφωμενο μανικι ( απο την μερια που εχει την κουρμπα) η σε μανικι που ακομα ειναι τετραγωνο (γυριζοντας το κομματι με την τσοχα το πανω κατω (επιπεδη μερια).
Σημαντικο: Το κομματι που παταει στην ταστιερα δεν ειναι λειο αλλα κανει μια ελαφρια U κουρμπα με το ψηλοτερο σημειο στο κεντρο. Οταν το σφιγγεισ ερχετε επιπεδο.
Με αυτο τον τροπο ο σφικτηρας αρχικα αρχιζει και παταει στο κεντρο και καθως σφιγγεις προς τα ακρα διωχνοντας ολη την περισευουμενη κολλα προς τα εξω.
Επισης χρησιμοποιω τους ιδιους σφικτηρες αλλα καθετα στο μανικι ωστε η ταστιερα να μην κουνιεται καθως σφιγγω τους αλλους σφικτηρες.
Νομιζω οτι η φωτογραφιες δειχνουν το πως μπορειτε να τους φτιαξετε.
-
Δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημο...αποτελέσματα έχει καλα?
-
Δουλευη μια χαρα για εμενα και το βασικοτερο εχεις ομοιομορφη πιεση.
-
επρεπε να το εμπορευεσαι....να παρουμε πεντε εξι ;D
-
νά βάλης πεταλούδες παξιμάδια γιά νά τά σφίγκης γρήγορα μέ τό χέρι. Ναί είναι πρακτικά καί ωραία.
-
νά βάλης πεταλούδες παξιμάδια γιά νά τά σφίγκης γρήγορα μέ τό χέρι. Ναί είναι πρακτικά καί ωραία.
σωστός ο μάστορας.
μπράβο και στο παιδί που τους έφτιαξε.
-
Μπράβο ρε μεγάλε!! Πολύ καλή πατέντα!!
Το καλύτερο είναι (όπως το φαντάζομαι) ότι μπορείς να έχεις πολύ καλό έλεγχο ώστε να μη σου γλιστρήσει και στραβοκολληθεί η ταστιέρα.
-
Πανέξυπνο Μπράβο